Deze vier opmerkelijke single malt whisky's liggen nu op luchthavens

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 16:00
loch lomond remarkable stills
De Loch Lomond heeft een kwartet aan single malt whisky’s voor de travel retail onthuld. De whisky’s vormen een set met een bekende naam: de Remarkable Stills Collection.
De Lock Lomond Distillery heeft de Travel Retail schappen gevuld met een exclusieve whiskyreeks die de ketels van de stokerij in het zonnetje zet. De Schotse distilleerderij heeft verschillende type distilleerketels met een rechte hals en een zwanenhals om zo verschillende karakters aan haar spirits mee te geven.
Michael Henry, meesterblender bij Loch Lomond Distillery, vertelt dat de whisky’s de mogelijkheden van de ketels mooi weergeven. Hij vertelt dat de whisky’s gemaakt worden door de spirit op precieze momenten uit de verschillende ketels te halen. Hierdoor bestaat een lichtere, fruitigere spirit.

Dit zijn de Loch Lomond Remarkable Stills Collection single malt whisky’s

De Remarkable Stills Collection is samengesteld uit drie expressies zonder leeftijdsaanduiding en een 13 jaar oude single malt whisky. Hieronder zetten we alle vier de expressies op een rij:
Loch Lomond Remarkable Origins single malt whisky
De Origins single malt whisky heeft een afwerking in Amerikaanse eikenhouten vaten. De vloeistof is gebotteld op 46,1 procent alcohol by volume (ABV) en heeft tonen van citrusvruchten en boomgaardfruit.
Loch Lomond Remarkable Alchemy single malt whisky
De tweede fles in de collectie heeft gerijpt in Colombiaanse eikenhouten vaten en is gebotteld op 46,8 procent ABV. Qus smaak bevat de expressie citrus en boomgaardfruit, gecombineerd met rokerige tonen.
Loch Lomond Ingenuity 13 Year Old single malt whisky
Met de 13 jaar oude Loch Lomond Remarkable Ingenuity combineert de distilleerderij dranken uit de verschillende typen ketels (met een rechte hals en een zwanenhals). De spirit heeft vervolgens dertien jaar gerijpt in Zweedse eikenhouten vaten voordat deze op 47,3 procent gebotteld is. De drank heeft tonen van peper en nootmuskaat, naast de kenmerkende stijl van de stokerij.
Loch Lomond Remarkable Copper whisky
De laatste expressie is de Loch Lomond Remarkable Copper whisky. Net als de 13-jaar oude whisky komt de spirit uit beide soorten ketels van de distilleerderij. Het bloemige karakter van de drank wordt door de rijping in ex-bourbonvaten aangevuld met tropisch fruit en vanille.
Prijzen van de verschillende flessen zijn niet bekendgemaakt door de stokerij. Verder is niet onthuld of de flessen wereldwijd te koop zullen zijn.

POPULAIR NIEUWS