Deze twee single malt whisky’s vullen het arsenaal aan speciale Fèis Ìle 2024 expressies aan

Nieuws
woensdag, 15 mei 2024 om 8:00
lagavulin 2024 feis ile 29 year old single malt whisky
Het programma voor Fèis Ìle 2024 is al even bekend, maar het ontbrak nog aan een paar speciale releases vanuit distilleerderijen op Islay. Lagavulin heeft nu de speciale single malt whisky’s voor het feest bekendgemaakt. Het gaat om twee flessen, waarvan de ene expressie 10 jaar oud is en de andere fles bijna de dertig jaar aantikt.
Whisky Island A portrait of Islay and its whiskies Image
Whisky Island A portrait of Islay and its whiskies
EUR16.99
Op voorraad
Koop op bol.
De whisky’s zijn in een persbericht onthuld en zijn allebei gelimiteerd in oplage. Daarin meldt de stokerij dat de grenzen van de distilleerderij op het gebied van smaak verlegd worden met de twee vloeistoffen.
lagavulin 10 year old feis ile single malt whisky
De Lagavulin 10 Year Old Feis Ile 2024 single malt whisky

Dit zijn de Lagavulin single malt whisky’s voor Fèis Ìle 2024

De whisky’s die dit jaar ter ere van het festival uitkomen zijn behoorlijk verschillend. Jordan Paisley, distillery manager bij Lagavulin, vertelt dat ze toch één ding met elkaar gemeen hebben: de manier waarop speciale momenten mensen bij elkaar brengen.
Hij vertelt dat de stokerij daarbij ook iets bijzonders voor whiskyliefhebbers wilde doen in de vorm van deze twee expressies.
Lagavulin Skies of Fèis Ìle 29 Year Old
De oudste van de drie is de Lagavulin Skies of Fèis Ìle whisky. Voor de 29 jaar oude whisky is inspiratie gehaald uit het noorderlicht dat soms op Islay te zien is.
De expressie heeft gerijpt in een zwaar verkoolde Amoroso-seasoned hogshead van Amerikaanse eikenhout. Hierdoor is de drank diep amberkleurig met tasting notes die bestaan uit intense fruittonen.
De fles is vanaf de Lagavulin distillery day tijdens het festival te koop en zal met de hand gesigneerd worden door Jordan Paisley, distillery manager bij Lagavulin. Er zijn ongeveer 250 flessen die per stuk 2500 pond kosten (omgerekend 2900 euro).
Lagavulin Fèis Ìle 2024 10 jaar oud
Voor de 10 jaar oude Lagavulin single malt heeft de distilleerderij iets anders bedacht. De whisky heeft gerijpt in refill, zwaar verkoolde ex-bourbon vaten en first-fill ex-bourbon hogsheads van Amerikaanse eikenhout.
De drank is zwaar geturfd en heeft maritieme tonen, nuances van jodium en gedroogd zeewier in de tasting notes. Daarnaast is er een sterke rook in de smaak van de whisky aanwezig.
In totaal zijn er van deze single malt whisky 1800 flessen gebotteld die per stuk 175 pond (ongeveer 200 euro) kosten.
Foto's : Lagavulin

POPULAIR NIEUWS