Herstellende lijn voor beleggen in whisky sluit het jaar af

Nieuws
woensdag, 10 januari 2024 om 9:00
whiskyvaten
De laatste maand van 2023 was voor beleggers in whisky en verzamelaars een mooie afsluiter van het jaar. De algemene neerwaartse trend van whiskyprijzen is namelijk wat gestabiliseerd. Zo meldt de website whiskystats.com.
In december stabiliseerde de markt voor investeren in whisky niet alleen, maar er was ook een lichte stijging van 0,7 procent in de prijzen te zien. De stijging is het gevolg van toenemende populariteit bij een aantal whiskymerken.

Een paar mooie stijgers in december

Zo stegen de prijzen voor de Ardbeg whisky en Hanyu whisky in december. Voor de Japanse whisky is de stijging maar liefst 10,6 procent. Daarmee is deze whisky in december de grootste stijger.
De flessen van de Aberlour distilleerderij laten al langer een stijging zien. In november meldden we nog dat er voor de tweede maand op rij een stijgende lijn in de prijzen voor de Schotse whisky te zien is. En daar komt nu een derde maand bij, want in december is de whisky van het merk met 4,8 procent in waarde gestegen. Een goede belegging dus.

Investeren in whisky leverde hier verliezen op

Het waren niet alleen maar stijgende lijnen in december. Voor verschillende merken blijft een neerwaartse trend zichtbaar. Zo is whisky van The Macallan, the Dalmore en Rosebank iets minder waard geworden.
In 2023 verloor whisky van The Macallan over het algemeen zelfs 22 procent, terwijl Rosebank met 29 procent in waarde daalde. Whiskystats meldt dat deze twee merken nu bij de grootste verliezers in waarde voor beleggers horen, terwijl ze ooit de index voor investeren in whisky leidden.
De cijfers die gecommuniceerd worden zijn altijd een momentopname. Wat er komende maanden gaat gebeuren, is nog even afwachten. Hoe dan ook geldt bij investeren in whisky hetzelfde als bij alle andere beleggingen: bij een investering kan er winst optreden, maar je investering kan altijd minder waard worden.
Investeer daarom in een whisky die je met liefde openmaakt als deze uiteindelijk niet in waarde stijgt.

POPULAIR NIEUWS