Japanse whisky die doorgaans in Japan verkocht wordt nu ook in Nederland opgedoken

Nieuws
zondag, 30 april 2023 om 17:00
japan
Japanse whisky’s zijn booming business. Er is een Japanse whiskyfes, die doorgaans alleen in het land van de rijzende zon verkocht wordt, nu op de Nederlandse markt gespot. Het gaat om de Nikka Black Deep Blend.
De Nikka Black Deep Blend, die licht en bloemig van smaak is, is opgedoken in het aanbod van Drankdozijn. Een Nikka fles die eerder niet te bespeuren was.

Wat weten we over de Japanse whiskyfles?

De omschrijving op de website van Drankdozijn meldt het volgende:
‘‘Nikka Black Deep Blend wordt samengesteld uit een combinatie van distillaten afkomstig van malt en grain whisky van zowel Yoichi als Miyagikyo die grotendeels in first-fill vaten zijn gerijpt. Het aroma is aromatisch met tonen van bloemen, vanille en honing, wat verder aangevuld wordt met tonen van melkchocolade en graan. Toegankelijk van smaak met tonen van vanille, honing, appel en eikenhout. De afdronk van de Nikka Black Deep middellang met voornamelijk tonen van mout.´

Is de Nikka Black Deep Blend nieuw?

Is de Japanse whiskyfles nieuw? Navraag bij Nikka wijst uit dat dit niet het geval is. Het gaat hier om een fles die doorgaans verkocht wordt op de Japanse markt en ‘het moet dus zijn gekocht via parallelhandel’. Zo laat Naomi Laurie in een reactie aan ons weten.
Het gebeurt vaker dat dit soort flessen uit het land van de rijzende zon alsnog via een omweg in Nederland komen. In Japan, maar ook andere landen, zijn er ontzettend veel whisky’s te koop die we hier niet hebben, alsook travel exclusives. Een goed voorbeeld van het laatste is bijvoorbeeld de Nikka Gold & Gold Samurai, waar je nu 250 euro voor neer moet leggen, die aanvankelijk maar een aantal tientjes kostte.
Met de prijs van de Nikka Black Deep Blend is het een ander verhaal. Deze wordt aangeboden voor 44,95 euro.