Sculte pakt flink wat plakken tijdens San Francisco World Spirits Competition 2023

Nieuws
zondag, 30 april 2023 om 16:00
sculte
San Francisco World Spirits Competition 2023 is afgerond en er zijn een heel aantal plakken naar Nederland gegaan. Vier van die medailles zijn naar Stokerij Sculte in Twente gegaan.
De competitie, waarbij whisky's en andere dranken geproefd en beoordeeld worden, kende een heel aantal winnaars van over de hele wereld. In verschillende categorieën werden whisky's beloond met bronzen, zilveren, gouden en dubbele gouden medailles.
In de categorie 'Other Single Malt whisk(e)y' deed Stokerij Sculte mee met vier winnende whisky's. Drie daarvan, Sculte Whisky 8 Single Malt, Whisky Refill Twents Eiken en Whisky Peated 4, wonnen een zilveren plak. Voor de vierde, Sculte Twentse Whisky Refill Special Limited Edition 2MB Recipe One, ligt een dubbele gouden plak klaar.
Deze whisky is namelijk door alle juryleden van de San Francisco World Spirits Competition 2023 unaniem beoordeeld met goud. Hierdoor wordt de plak verdubbeld tot een van de hoogst haalbare prijzen tijdens de competitie. Het hoogst haalbare is een platinum plak, maar die is dit jaar niet aan een whisky uitgedeeld.

Stokerij Sculte al vaker in de prijzen gevallen

Tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023 is Sculte al vaker in de prijzen gevallen met haar levenselixirs. Zo werd er in 2020 nog dubbel goud uitgereikt aan Twents Whisky 5 en kregen Twents whisky 1, Sum of 5 jubileum whisky en Special Limited Edition 2MB Recipe Two allemaal zilver.
Ook tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2019 wist Stokerij Sculte met twee whisky's in de prijzen te vallen. Toen lag er geen dubbel goud klaar, maar een gouden en een zilveren plak.

Meer Nederlands glorie tijdens San Francisco World Spirits Competition 2023

Stokerij Sculte is niet de enige die naar huis ging met een medaille tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023. Ook Zuidam Distillers uit Baarle-Nassau deed mee met zijn 100 Rye Whisky. Deze whisky is beloond met een dubbele gouden plak.
Wil je weten wie er nog meer in de prijzen gevallen zijn? Wij hebben een aantal van de winnaars voor je op een rijtje gezet. Voor een volledig overzicht van de winnaars kun je op de website van San Francisco World Spirits Competition 2023 terecht.