Japanse whisky distilleerderij brengt met wereldprimeur in cask finishing

Nieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 7:00
kamiki single malt whisky
Liefhebbers van Japanse whisky hebben ongetwijfeld van het merk Kamiki gehoord. De Kamiki Shuzou Distillery heeft namelijk al langer een blended expressie uitgebracht. Kamiki Drinks heeft nu de eerste Japanse single malt whisky uit de distilleerderij aangekondigd en dat is een vloeistof die een primeur met zich meebrengt.
Het merk is wereldwijd bekend van de Kamiki blended whisky's die een finish in een cederhouten vat hebben gekregen. Voor het eerst komt de distilleerderij nu met een single malt whisky. De komst van de nieuwe expressie is een mijlpaal voor de distilleerderij en de start van een nieuw hoofdstuk.
De nieuwe Japanse single malt whisky is niet alleen de eerste single malt die de Japanse distilleerderij maakt, maar ook een wereldprimeur. Na minimaal drie jaar gerijpt te hebben in eikenhouten vaten in Japan gaat de drank namelijk voor een finish in Japanse Yoshino Sugi cederhouten vaten.

Wat is de Kamiki Japanse single malt Whisky?

De finish in de cederhouten vaten geeft de drank een uniek en onderscheidend profiel. De smaak van de whisky loopt uiteen van kruidige tonen tot aan frisse smaken. De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
Neus: Weelderige aroma's van groene thee en sandelhout, aangevuld met prominente ceder, tonen van kaneel en dennenhout.
Smaak: Een sterke bloemige smaak die de sfeer van een groen bos oproept.
Afdronk: Verfrissend en knapperig.
De Kamiki Japanse single malt whisky is gebotteld in flessen van 75 centiliter en op een alcoholpercentage van 48 procent alcohol by volume (ABV).
De Kamiki Single Malt whisky is nu verkrijgbaar in Japan en komt verder naar geselecteerde internationale markten. De prijs van een fles is nog niet onthuld door de distilleerderij. Het is ook nog niet bekendgemaakt of de Japanse single malt ook naar Nederland komt.

POPULAIR NIEUWS