Vandaag is er een feestje in Amsterdam met The Macallan whisky

Nieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 6:00
macallan green meadow
Dit jaar viert The Macallan, een van 's werelds meest beroemde whiskymerken, een bijzondere mijlpaal: haar 200-jarig bestaan. Om deze gelegenheid te vieren, worden de handen ineen geslagen met LuminAir Amsterdam voor een exclusieve soirée die whiskyliefhebbers en kenners niet willen missen.
Op vrijdag 19 april opent LuminAir om 18:00 uur haar deuren voor een unieke avond die geheel in het teken staat van The Macallan. Gedurende 200 minuten worden gasten meegenomen op een ‘onvergetelijke reis door de wereld van high-end smaken’. Verder kunnen de gasten een speciaal samengesteld menu verwachten en zal er tijdens het evenement live muziek zijn. Dit is dé plek om een mooie whiskycocktail te proeven.

Verjaardagsfeest

Dit is niet het enige evenement van The Macallan. Om haar jubileum te vieren, heeft het whiskymerk nu de handen ineengeslagen met Cirque du Soleil voor een unieke belevenis op The Macallan Estate.
De voorstelling, genaamd SPIRIT, brengt adembenemende optredens, intrigerende enscenering en kenmerkende proeverijen samen. Het gezelschap heeft het maken van whisky naadloos verweven in het verhaal dat de oorsprong van The Macallan en haar whisky vertelt.
Daarnaast draagt de voorstelling ook een onderliggende boodschap uit dat zich richt op het milieu. Het is een soort liefdesbrief aan de Schotse Hooglanden. Volgens Marie-Hélène Delage, creatief directeur bij Cirque du Soleil, biedt het verhaal veel ruimte om opnieuw verbinding te maken met de natuur.

Tales of The Macallan Volume II

Alsof dat nog niet exclusief genoeg is, introduceert The Macallan ook nog eens Tales of The Macallan Volume II, een indrukwekkend boekwerk van 800 pagina's dat terugblikt op het leven van oprichter Alexander Reid en de rijke geschiedenis van de distilleerderij onthult.
En als kers op de taart is er de bijbehorende whisky: een gelimiteerde editie single malt die heeft gerijpt van 1949 tot 2022. Om deze exclusieve whisky te bemachtigen, moet je een flinke prijs betalen. De flessen, gepresenteerd in prachtige Lalique karaffen, kosten maar liefst 89.000 dollar (omgerekend 81.500 euro) per stuk.
En met slechts 344 beschikbare flessen, geldt hier echt: op is op!
Kaarten voor het evenement morgen in LuminAir zijn via deze link te reserveren.

POPULAIR NIEUWS