Twee rokerige nieuwe Japanse whisky's onthuld die flirten met kimono

Nieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 7:00
house of suntory kogei collection kimono edition yamazaki hakushu
House of Suntory komt met twee nieuwe Japanse whisky’s. Het gaat om de Kogei Collection Japanese Kimono Edition, die samengesteld is uit twee gelimiteerde expressies. Het gaat om een nieuwe Yamazaki en Hakushu whisky die allebei een rokerig karakter hebben.
Met de nieuwe Japanse whiskyserie haalt het drankenbedrijf inspiratie uit de Japanse ambachten. Zo verwijst de Kimono Edition naar het ambacht achter de traditionele Japanse kimono. Daarom is er een samenwerking aangegaan met Chiso, een vooraanstaand Japans bedrijf dat al sinds 1555 kimono’s maakt volgens oude werkwijzen.

Twee rokerige Japanse nieuwe whisky's

De volledige namen van de whisky’s zijn: Yamazaki Peated Malt Spanish Oak whisky en Hakushu Peated Malt Spanish Oak.

The Kogei Collection combineert de peated whisky van Yamazaki en Hakushu met een opvallende finish.

Wat zijn de gelimiteerde Yamazaki en Hakushi Kogei single malt whisky?

Tijdens het maken van whisky zijn de meesterdistilleerders van beide Japanse distilleerderijen van hun traditionele paden afgeweken. Ze ontdekten namelijk dat peated malt erg goed combineert met Spaanse eikenhouten vaten. De vaten hebben de smaken van de Yamazaku en Hakushu single malt whisky verdiept en verrijkt met een ‘kleurrijk kruidig karakter met rokerige noten.’
Wat de exacte tasting notes van beide expressies zijn, is nog niet bekendgemaakt. Wel is al bekend dat beide expressies op 43 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld zijn en dat beide vloeistoffen geen leeftijdsaanduiding hebben. Daarnaast zijn de flessen en de verpakkingen al uit de doeken gedaan.
Het label en de doos van beide flessen is door Chiso ontworpen. Op de verpakking van de Yamazaki Peated Malt Spanish Oak whisky zijn drie rivieren te zien die vlakbij de stokerij bij elkaar komen. Er loopt een gouden penseelstreek doorheen. Voor de Hakushu Peated Malt single malt expressie is inspiratie uit de nabij gelegen Alpen gehaald met een overwegend groen kunstwerk.
Mocht je een van beide flessen willen bemachtigen, moet je daar wel je best voor doen. Ze zijn namelijk alleen in de schappen bij de Travel Retail winkels te vinden, waaronder Singapore Changi Airport. De prijskaart van de flessen is nog niet onthuld
Foto: House of Suntory
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS