Deze nieuwe single malt whiskey heeft een finish in Malaga vaten

Nieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 12:00
bushmills 14yo
De Ierse Bushmills Distillery heeft een nieuwe single malt whisky uitgebracht. Het gaat om de 14 Year Old whiskey die een finish in Malaga vaten heeft gekregen. De nieuwe release is direct onderdeel van het kernassortiment van de distilleerderij.
In het kernassortiment van de Ierse stokerij zaten al vijf expressies van tussen de 10 en 30 jaar oud. Zoals de naam al verraadt, heeft de nieuwe Ierse expressie van Bushmills een rijping van 14 jaar achter de rug. Dit is gebeurd in first fill en second fill ex-bourbonvaten. De vloeistof heeft daarna nog een finish gekregen, waarbij de drank 12 maanden in Malaga-vaten gegaan is.
Ales Thomas, de meesterblender van de distilleerderij, vertelt dat de release van de 14 jaar oude whiskey een mijlpaal voor haar is. Ze wilde met de Bushmills 14 Year old uit haar comfortzone stappen en iets heel anders maken dan de rest van het basisassortiment.
De whiskey is volgens Thomas ‘een echt spannende smaakervaring voor elk gehemelte.’

Wat is de Bushmills 14 Year Old single malt Irish whiskey?

De meesterblender vertelt dat het huwen van de whiskey uit bourbonvaten met de smaken van de Malaga wijnvaten allerlei lagen rijp fruit aan de drank toevoegen. Dit zijn de tasting notes van de Bushmills 14 Year Old:
Neus: Zoete honing, vanille en zachte mandarijnen met warme specerijen.
Smaak: Mango, ananas en abrikoos met hints van gember, kaneel, melkchocolade, vanille, warme karamel. Dit wordt gevolgd door zachte tonen van eikenhout en bloemige tonen.
Afdronk: Een lange afdronk met tonen van vanille, abrikozen en mandarijnen gevolgd door warme specerijen.
De Ierse whiskey is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De fles heeft een adviesverkoopprijs van 50 pond (omgerekend ongeveer 65 euro) en is binnenkort wereldwijd te koop.
Foto: Bushmills
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.