Kamiki Drinks maakt ‘whiskey uit lucht’

Nieuws
dinsdag, 06 juni 2023 om 17:00
oakpacker whiskey
Kamiki Drinks heeft een wereldwijde primeur op het gebied van duurzaamheid te pakken. Het bedrijf heeft namelijk de single malt OakPacker whiskey uitgebracht. En daar is iets bijzonders mee aan de hand. Het water van deze godendrank is namelijk gemaakt uit lucht.
De distilleerderij heeft het water met een innovatieve techniek uit de atmosfeer onttrokken. Op deze manier is het water direct schoon en zijn er andere voordelen te behalen. Het is namelijk ook nog eens ontzettend duurzaam en zorgt ervoor dat Kamiki Drinks niet afhankelijk is van traditionele waterbronnen om de whiskey te stoken.
Bovendien staat het natuurlijk ontzettend indrukwekkend als je water uit de atmosfeer kunt onttrekken. Het zou zomaar een verhaal in het boek Uitzonderlijke Whisky's van Fernand Daquin kunnen zijn. De whiskey die Kamiki Drinks met dit water stookt is, heet OakPacker The Air Edition.

Wat is OakPacker whiskey?

Deze drank is gestookt met hout van Amerikaans eikenhout en uiteindelijk gebotteld op 46 procent ABV in flessen van 750 milliliter. De whiskey is een eerbetoon aan eekhoorns:
‘Zij helpen ons aan de eikenbomen, die het hout voor onze vaten verzorgen, en onze whiskey haar unieke smaak geven’, aldus de distilleerderij.
OakPacker The Air Edition heeft dan ook een logo in de vorm van een eekhoorn. Als je wat beter naar dit logo kijkt, zie je tevens een eikenblad, een eikel, druppels water en een zuchtje lucht. Kamiki Drinks heeft direct de tasting notes onthuld:
Geur: aroma’s van gesmolten melkchocolade, geroosterde pecannoten, gekonfijte gember, marsepein, gestoofde pruimen, worteltaart, hazelnoten en piment.
Smaak: gebakken fruit en Italiaanse biscotti.
Afdronk: tonen van melkchocolade, geroosterde walnoten en vruchtenjam.
De OakPacker whiskey ligt nog niet in de schappen op dit moment. De prijs van de drank is ook nog niet bekendgemaakt. Wel is bekend dat OakPacker Whiskey alleen in elk geval eerst alleen in de Verenigde Staten uitkomt. Of dat betekent dat we deze unieke whiskey niet in Nederland kunnen proeven, is niet duidelijk.
Beeld: OakPacker Whiskey

POPULAIR NIEUWS