Johnnie Walker Blue Label gaat los: gegraveerde flessen en heerlijke chocolade!

Nieuws
vrijdag, 10 november 2023 om 14:00
johnnie walker blue label
Het is alweer bijna tijd voor 2024. En weet je wat dat betekent? Dat het straks tijd is om vooruit te kijken. Iets wat het whiskymerk Johnnie Walker standaard lijkt te willen uitstralen met een man die altijd loopt en de blik op morgen richt. Al staan we nu even stil bij de laatste stappen van het merk Blue Label.
Afgelopen vrijdag was er een klein feestje van Johnnie Walker om alvast het ‘holiday’-seizoen in te luiden. Dat gebeurde in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, waar mensen getrakteerd werden op een heerlijke Johnnie Walker Blue Label, puur of in een cocktail.

Je eigen gegraveerde fles

Van deze avond werd gebruik gemaakt om genodigden een hele unieke fles te geven: een fles met daarin een naam gegraveerd. Zo kreeg de oprichter van Whisky Monkeys, Rox, een gepersonaliseerde fles met daarop de naam ‘Rox van der Helm’. Ongekend! Maar wist je dat je zo’n fles ook zelf kunt krijgen? Of beter gezegd: laten maken. Het is namelijk mogelijk om bij de Drankenboutique een eigengemaakte Johnnie Walker Blue Label fles te kopen met daarop je naam. De kosten hiervan vallen mee als je weet wat de prijs voor een Blue Label fles normaal gesproken kost. Zo kost een gegraveerde fles slechts 179,95 euro. In totaal kun je vijftien tekens kwijt.

De drank raakt wellicht op, maar zo’n gegraveerde fles is blijvend.

Friandries

Iets anders waar het merk Johnnie Walker Blue Label zich mee heeft bezig gehouden is pairing. Whisky en chocolade gaan goed samen. En zodoende is er samengewerkt met Friandries, een chocolaterie uit Tilburg. Dries Michels, de eigenaar van Friandries, heeft het whiskymerk geproefd en raakte toen geïnspireerd om de smaken van de whisky te vangen in de chocola. Zo proefde hij in eerste instantie een rokerige en nootachtige smaak. Hierdoor werd er een gele galet (dun gevuld chocolaatje) ontwikkeld van 70 procent Ocoa pure chocolade met een smaak van gerookte amandel.
Ook proefde Dries verschillende specerijen en een bepaalde pit in de whisky. Dit heeft geresulteerd ineen blauwe chocolade galet van 70 procent Ocoa pure chocolade met gember en cassiaschors. Het zijn dan ook deze twee chocolaatjes die geproefd konden worden op het evenement van afgelopen vrijdag. De meeste mensen genoten daarbij het meest van de gele chocoladegalet.
Mocht je dit gemist hebben en zelf willen proeven? Je kan één doosje winnen via de socialmediakanalen van Whisky Monkeys, maar je kan binnenkort ook zelf zo’n doosje bestellen.
Houd hiervoor Drankenboutique in de gaten. De kunst is natuurlijk om éérst de chocolade te proeven en daarna Johnnie Walker Blue Label te proeven.

Niet zomaar een whisky

Let wel, Johnnie Walker Blue label is niet zomaar whisky. Want wist je dat slechts één op de tienduizend vaten is namelijk geschikt voor deze whisky? Herman van der Meij, Luxury & Scotch Whisky Ambassador Benelux bij Diageo, legde dit eerder aan ons uit en onderwierp ons aan een mooi experiment dat je hier kunt terugkijken:
Onlangs kwam er ook een Johnnie Walker Blue Label Umami uit.
Foto: Spice PR

POPULAIR NIEUWS