Whiskylegende Sir Ian Good CBE overleden

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 10 november 2023 om 13:00
ian good cbe
Edrington Group heeft bekendgemaakt dat Sir Ian Good CBE, voormalig voorzitter van het bedrijf, afgelopen week is overleden. Hij stierf na een kort ziekbed op 80-jarige leeftijd.
Good was een centraal figuur in de ontwikkeling van Edrington Group. Hij wordt omschreven als ‘een belangrijke architect van de Edrington die we vandaag de dag kennen.’ Hij is onder andere verantwoordelijk voor een enorme groei van het bedrijf en stuurde de transformatie van whiskyblender- en makelaar toe en internationaal bedrijf in premium dranken en merken. Onder Edrington Group vallen tegenwoordig onder meer The Macallan, Highland Park, The Glenrothes, The Famous Grouse en Naked Malt.
De oud-voorzitter vond zorgen voor de medewerkers belangrijk. Hij creëerde een empatische cultuur in het bedrijf die er nog steeds is. Daarnaast zorgde hij ervoor dat werknemers aandelen van de groep konden bezitten. Zo konden zij ineens delen in het succes van het bedrijf.

Schotland verliest een legende met Sir Ian Good CBE

Ook Tim McCreath, managing director bij Simpsons Malt, waar Good de voormalig non-executive director was, spreekt over zijn overlijden: ‘In de elf jaar dat Sir Ian bij onze Raad van Bestuur zat, was hij een enorm invloedrijke figuur en zijn decennialange ervaring in de Schotse whisky-industrie heeft ongetwijfeld geholpen om ons familiebedrijf van de vijfde generatie vooruit te helpen.’
Good werd in 2008 geridderd vanwege zijn jarenlange inzet voor de Schotse whisky-industrie. Naast zijn inzet voor de whisky-industrie was de Schot ook 30 jaar lang betrokken bij de paardenraces in Schotland. Zo was hij een actief bestuurslid van Hamilton Park, een volbloed paardenracebaan ten zuiden van Glasgow.
Good ging in 2013 met pensioen en laat nu, tien jaar later, zijn vrouw Lady Irene, zijn dochters Fiona en Catriona en de rest van de familie achter. Iedereen binnen de Edrington Group betuigt zijn medeleven aan de familie.
Foto: Edrington Group

POPULAIR NIEUWS