Nieuwe Johnnie Walker Blue Label Xordinaire expressie is afgewerkt in cognac vaten

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 19 september 2023 om 17:00
johnnie walker blue xo
Johnnie Walker Blue Label heeft een nieuwe variant gekregen. De nieuwe blended whisky voor de travel retail is groots onthuld met een meeslepende ervaring. Dat mag ook wel want de premium whisky heeft een bijzondere nieuwe finish.
De nieuwe expressie in de Johnnie Walker Blue Label reeks is afgewerkt in XO cognac vaten. De premium whisky ontleent zijn naam Xordinaire ook aan deze vaten. Zoals de normale expressie van Blue Label, is ook deze gemaakt van slechts 1 op de 10.000 vaten uit de reserves van de Johnnie Walker magazijnen. De drank heeft vervolgens nog een korte tijd mogen rijpen in XO vaten.

Wat is de Johnnie Walker Xordinaire whisky?

Het zorgt volgens Emma Walker, meesterblender van Johnnie Walker, voor tonen van onder andere gedroogd fruit en fluweelzachte zachtheid, waardoor het een ‘weelderig zachte scotch met een kruidige nasmaak is.’
Hieronder vind je de tasting notes van de whisky die op 40 procent ABV gebotteld is:
Neus: Tonen van gedroogd fruit, geroosterde toffee en zongerijpte zwarte kers.
Smaak: Fluweelzacht met smaken van helder boomgaardfruit.
Afdronk: Perzik en zachte kruiden komen naar voren en voegen lagen complexiteit toe aan de afdronk.

Johnnie Walker Blue Label krijgt grootse onthulling op vliegvelden

De onthulling van de nieuwe Johnnie Walker gebeurde op de Changi luchthaven in China. Daar was een meeslepende ervaring voor reizigers voorbereid, waarbij Johhnie Walker Blue Label Xordinaire mensen even in de lift naar Parijs liet stappen. De lift bracht reizigers ook naar een proefbar, waar de nieuwe Johnnie Walker Blue Label Xordinaire expressie te proberen was in combinatie met een stukje chocolade van Franse chocolatier Arnaud Larher. Vervolgens kon er een fles gekocht worden, waarbij als extra geschenk een gepersonaliseerd bagagelabel geleverd werd.
De actie in China is de eerste van velen. Johnnie Walker Blue Label zal op luchthavens over de hele wereld dit soort onthullingen kennen. Onder andere Parijs, London, Dubai en Taiwan staan op de planning.
De nieuwe whisky van het Diageo merk is in de tussentijd te vinden in de schappen bij de premium whisky’s van de reisretail. Zo is hij al te koop op Frankfurt Airport en in de Heinemann travel retail winkels. De adviesverkoopprijs is 369 euro.
Foto: Johnnie Walker.

POPULAIR NIEUWS