Josh Hartnett helemaal into een 40-jarige oude Glenfarclas

Nieuws
zondag, 12 november 2023 om 11:00
whisky pouring
Hij is weer helemaal terug van weggeweest: Josh Hartnett. Viert de acteur dit stiekem met een glas godendrank? En wat voor één? Niet zomaar één, maar hij drinkt een 40-jarige oude Glenfarclas.
Gaat dit echt over Hartnett de persoon zelf of om de acteur? Het laatste. De laatste twee films van Guy Ritchie staan op Prime Video: The Covenant en Operation Fortune: Ruse de Guerre. Het is deze laatste film waarin Josh Hartnett in een vliegtuig zit en aan een glaasje whisky zit.

Terug van weggeweest

De opvallende kijker ziet op een tafeltje een doos staan die een rode kleur heeft. Een dure fles die al gauw rond de 1400 euro kost. Hartnett drinkt er dus één. De acteur staat weer helemaal in de picture. Hij was een van dé talenten in Hollywood na Pearl Harbour, maar zijn carrière ging daarna als een nachtkaars uit. Hoewel hij de laatste paar jaar wel de tv-serie Penny Dreadful deed, hadden veel mensen niet meer van hem gehoord.
Daar is recent verandering in gekomen met niet alleen deze film, maar vooral ook Oppenheimer. Een film waar overigens ook een bijrol is weggelegd voor whisky, alleen iets minder specifiek.

Hoe smaakt de 40-jarige oude Glenfarclas?

Een Mitra-zaak heeft hem te koop in Nederland en geeft de volgende tasting notes van deze whisky:
Neus: Dichte donkere chocolade, sigarenkistjes-geur en rozijn bij het openen, voordat hints van oud eiken meubilair beginnen te ontwikkelen (hier ook enkele leertonen!). Na een paar minuten verschijnen er tonen van Cognac-achtige dranken.
Smaak
: Voortdurende kerstcake-elementen en een snufje tabak blijft ook over. Chocolade-oranje brownies, koffiebonen en taai gedroogd fruit dragen bij aan de rijkdom. Vonken van kaneel en zwarte peper op de achtergrond, brengen een geruststellende warmte in het gehemelte.
Afdronk: Een lange afdronk met dikke tonen van sherry en butterscotch. Sinaasappel-marmelade uit Sevilla en gember ontwikkelen zich later.
Benieuwd naar deze whisky maar geen 1400 euro op zak? Dan biedt Topdrinks een alternatief. Daar is namelijk een miniatuur te koop voor rond de honderd euro.
Je kan nu ook overigens een whisksieraad winnen waarop een Glenfarclas ketel staat afgebeeld, hoe leuk is dat?! Martin Molenaar maakt sieraden én is fan van whisky.

POPULAIR NIEUWS