Ken jij deze whiskyspeciaalzaak in Duitsland al?

Nieuws
dinsdag, 10 september 2024 om 12:00
whiskyzwerg
Wat hebben een dwerg en whisky met elkaar gemeen? Het feit dat er in Duitsland een knusse whiskyspeciaalzaak zit met de naam Der Whizkyzwerg. De Duitse whiskywinkel heeft een enorme collectie levenswater staan en is absoluut een bezoekje waard.
Als je vanuit Venlo met de auto ongeveer 25 minuten Duitsland in rijdt, kom je in het plaatsje Brüggen terecht. Dit plekje is niet te verwarren met de historische Belgische stad Brugge, al is er wel een enorm kasteel aanwezig.
Vlak naast dat kasteel ligt een grote whiskyspeciaalzaak met de naam Der Whiskyzwerg. Het is een soort walhalla voor whiskyliefhebbers.  

Enorm veel op de plank bij Der Whiskyzwerg in Brüggen

De collectie van het establishment is namelijk alles behalve klein te noemen. Bij Der Whiskyzwerg zijn er namelijk 300 open flessen die je kan proeven tijdens tastings die geregeld worden georganiseerd.
En daar blijft het niet bij. Wil je niet met lege handen naar huis gaan, dan zijn er 600 verschillende whisky’s die je kan aanschaffen bij Der Whiskyzwerg. Ideaal als je tijdens een tasting meteen verliefd bent geworden op één of meerdere van de whisky’s.
De speciaalzaak heeft whisky's uit Schotland, Ierland, Japan, de Verenigde Staten en zelfs uit Nederland staan. Nog bijzonderder zijn de flessen uit minder bekende werelddelen zoals Afrika en IJsland.
Daarnaast is er een enorm aanbod van onafhankelijke bottelaars. Er zijn onder meer flessen van Darkness, Hunter Laing, Duncan Taylor, Signatory en Compass Box te vinden. Daarnaast heeft Der Whiskyzwerg zijn eigen bottelingen staan.

Naast whisky ook andere dingen met levenswater erin

En dan zijn er nog de etenswaren met het levenswater erin die Der Whiskyzwerg aanbiedt. Whiskybonbons kennen we in Nederland al, maar heb je al eens gehoord van whiskymarmelade met Glenfarclas erin? Of een doos fudge met een Skye whisky erin?
Het is wel verstandig om even op de website te kijken wanneer Der Whiskyzwerg open is voordat je er naartoe gaat. De winkel is namelijk niet de hele week geopend.
Gouden Carolus Single Malt Whisky Praline - 18 stuks Image
Gouden Carolus Single Malt Whisky Praline - 18 stuks
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS