Whisky Names Explained: Fable - The Ghost Piper of Clanyard Bay

Rubrieken
door Monkey
maandag, 01 juli 2024 om 15:00
fable whisky
Whiskyproducenten verbergen vaak een interessant verhaal of een mythe in hun expressies. Heel af en toe is dat een geweldig spookverhaal, zoals deze van onafhankelijke bottelaar Fable. In deze Whisky Names Explained vertellen we het spookachtige verhaal van The Ghost Piper of Clanyard Bay.
Van goede verhalen kan iedereen wel smullen. Zeker als het spannende verhalen zijn die gepaard gaan met een toepasselijke whisky. Onafhankelijke bottelaar Fable combineert deze twee elementen met een derde element: een grafische twist.

The Ghost Piper of Clanyard Bay – een verhaal over een spookachtige fenomeen

Het verhaal dat Fable vertelt bestaat namelijk uit elf hoofdstukken, waarbij elke keer een klein stukje van het verhaal verteld wordt. Het verhaal in kwestie is The Ghost Piper of Clanyard Bay, een dat je zomaar aan het einde van een zomeravond zou kunnen vertellen rondom een kampvuur. Lees mee over deze mythe, terwijl we je meteen ook wat meer over de whisky’s van Fable vertellen.
Het verhaal van de Ghost Piper of Clanyard Bay gaat over een legende die uit de zuidwestelijke kust van Schotland komt. Vlakbij het dorpje Stranraer ligt een klif, waar een verder onbezorgde bevolking ooit de rillingen kreeg van een spookachtige grot. Als het op stormachtige dagen flink waaide kwamen er namelijk vreemde, spookachtige schreeuwen uit de opening.

Over een doedelzakspeler en zijn hond

Op een dag besloot de beste doedelzakspeler met zijn hond de grot in te gaan. De enorme man stond erom bekend dat hij alles en iedereen kon betoveren met zijn muziek. Al spelend verdween de doedelzakspeler met zijn trouwe hond in de duisternis.
Uren verstreken terwijl de doedelzakmuziek zachter en zachter werd. Uiteindelijk verstomde het geluid helemaal en was er geen geluid meer vanuit de befaamde speler te horen. Ineens kwam zijn hond, ooit voorzien van een flinke vacht, uit de grot rennen. Hij was helemaal kaal.
Van de doedelzakspeler is nooit meer een spoor gezien en van de ingang van de grot is al lang niets meer over.

Op donkere avonden is op de klif boven de grot zijn doedelzak nog te horen, heel zachtjes, alsof het diep uit de grot komt. Het schijnt dat hij een stel feeën boos heeft gemaakt, die hem vervolgens voor eeuwig gevangen hebben gezet in de grot.

Elf hoofdstukken, elf whisky’s

De collectie die het verhaal van The Ghost Piper of Clanyard Bay vertelt is dus verdeeld over elf flessen. Elke fles belichaamt een eigen hoofdstuk met een passende illustratie uit het verhaal. Daarnaast is elke whisky afkomstig uit een andere distilleerderij.
Hieronder zetten we ze op een rij:
 • Chapter One – Clanyard - Caol Ila
 • Chapter Two – Folk - Linkwood
 • Chapter Three – Moon - Dailuaine
 • Chapter Four – Bay - Benrinnes
 • Chapter Five – Hound - Mannochmore
 • Chapter Six – Crows – Blair Athol
 • Chapter Seven – Piper – Glen Elgin
 • Chapter Eight – Fairies – Teaninich
 • Chapter Nine – Storm – Auchroisk
 • Chapter Ten – Labyrinth – Inchgower
 • Chapter Eleven  - Ghost – Glen Spey

Niet alle flessen overal te koop

De elf flessen die het verhaal van The Ghost Piper of Clanyard Bay van Fable vertellen zijn gelimiteerd in hun oplage uitgebracht. Dit is vaak het geval bij onafhankelijke bottelaars. Daarnaast zijn niet alle flessen te koop in de whiskyspeciaalzaken Sommige flessen, zoals Chapter Four - Bay, zijn exclusief voor de Travel Retail. Die koop je bijvoorbeeld op het vliegveld van Glasgow.
Puzzel Mancave - Vintage - Whiskey - Aap - Legpuzzel - Puzzel 500 stukjes Image
Puzzel Mancave - Vintage - Whiskey - Aap - Legpuzzel - Puzzel 500 stukjes
EUR41.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS