Killowen whiskey variant voor bierliefhebbers op de markt gebracht

Nieuws
woensdag, 14 februari 2024 om 17:00
killowen
De Ierse distilleerderij Killowen, vernoemd naar de gelijknamige plek in Ierland, heeft een nieuwe whiskey op de markt gebracht. Het gaat om Killowen Barántúil, een whiskey die inspeelt op bierliefhebbers.
Er is voor de expressie gebruik gemaakt van een Brett Ale Cask. In een persbericht schrijft de Ierse maker dat niet ver bij de distilleerderij Beer Hut Brewing Co zit. Daar werd in een vat ‘uitzonderlijke pale ale met enorme tropische tonen’ gemaakt.’ Killowen Distillery is erg blij met de samenwerking en noemt het een match made in heaven:
‘Dit alles werd mogelijk gemaakt door de combinaties van fermentaties voor en tijdens het conditioneren van het vat, inclusief zeer experimenteel gebruik van Lactobacillus-bacteriën en Brettanomyces-gist.

Hoe smaakt de Killowen Barántúil?

Van de Killowen whiskey zijn 338 flessen gebotteld, wat betekent dat het een zeer gelimiteerde batch is. De tasting notes zijn als volgt:
Neus: Elegante en levendige pot still noten met laagjes citroen, perzik en ananas.
Smaak: Zijdeachtig en schuimig van textuur met smaken kan alleen worden omschreven als omgekeerde citroen-ananascake
Afdronk: Tropisch ja, maar dan een nootachtige en licht hartige toon die perfect past bij de miljarden reactietonen van de met vlammen gevoede Killowen-stills.
De whiskey is op 9 februari uitgebracht voor een prijs van omgerekend 117 euro. In de webwinkel van de distilleerderij is de drank al uitverkocht. Er zijn een paar flessen ook beschikbaar gesteld aan een winkel in de buurt. Gezegd wordt niet welke, laat staan of ze nog te koop zijn.
Normaal gesproken maakt Killowen distillery ‘historische nauwkeurige stijlen’ whiskey. De drank die nu op de markt is gekomen wijkt daar duidelijk van af en is dus meer een experimentele whiskey.
Heb jij weleens Ierse whiskey gedronken? Er zijn allerlel merken, zoals Redbreast, Jameson, Clonakilty en nog veel meer. Laat vooral weten in de comments wat jij lekker vindt.

POPULAIR NIEUWS