Dit zijn de tasting notes van de nieuwe single malt whisky van Stokerij Twentse Ketels

Nieuws
donderdag, 15 februari 2024 om 9:00
twentse ketels 1
Hoewel de eerste single malt whisky van Stokerij Twentse ketels al uitverkocht is voordat deze überhaupt officieel uitgebracht is, zijn de tasting notes van de Nederlandse single malt bekendgemaakt.
Onlangs werd bekend dat Stokerij Twente Ketels de eerste single malt gaat lanceren. Een drank die twee keer is gedistilleerd en daarna bijna drie jaar in een portwijnvat heeft gelegen. Het zorgde voor flink wat nieuwsgierigheid onder mensen én dat batch 1, die volgende maand uitkomt, meteen uitverkocht was.

Hoe proeft de whisky uit Twente?

Maar wat hebben mensen precies besteld? Maarten Jan Leppink, eigenaar van de distilleerderij, heeft afgelopen weekend samen met zijn team geproefd en komt nu officieel met de tasting notes naar buiten.
Kleur: Burned siena, barnsteen.
Neus: Port, peper, frangelico en bitterkoekjes.
Smaak: Zoethout, warme stoofpeer, donkerrood fruit, karamel en laurier.
Afdronk: Laurierdrop pastilles.
Deze godendrank is op 17 september 2020 in het portwijnvat gegaan en op 10 augustus 2023 overgeheveld naar een Heaven Hill first fill bourbonvat voor een finish. Op 2 februari (deze maand) is dat vat leeggehaald.

'We zijn er heel blij mee'

Leppink kan niet wachten om zijn eerste single malt het grote publiek te delen. 'We zijn er heel blij mee. Eerder hadden we al een spirit die precies 1 maand op eenzelfde Fortwienvat is gefinisht en ook toen waren we al onder de indruk van de smaakafgifte. Ook zal deze whisky op Whisky Weekend Twente te proeven zijn en dan krijg je direct feedback.'
Hoewel deze eerste batch meteen als warme broodjes over de toonbank ging, is er ook goed nieuws. Want er komt nog veel meer godendrank uit Twente. Daarover kan Leppink al het volgende kwijt: 'Batch 2 wordt van de zomer verwacht.....' Kortom, houd Whisky Monkeys in de gaten voor het laatste nieuws!
Lees ook onze beste verhalen op deze pagina.

POPULAIR NIEUWS