België mag in 2025 opnieuw mensen onderwijzen in Irish whiskey

Nieuws
door Whisky Monkeyzondag, 11 februari 2024 om 11:00
irish whiskey wonderland
Wie helemaal gek is van Irish whiskey en af wil reizen naar België (Kinrooi om precies te zijn), doet er goed aan om het festival Irish Whiskey Wonderland in de gaten te houden. Er wordt een tweede editie georganiseerd voor 2025.
Op het officiële Facebook-account is te lezen dat na ‘een geslaagde eerste editie en het gevoel dat we nog meer mensen kunnen warm maken voor Ierse whiskey kunnen we niet anders dan een tweede editie organiseren.’
De reacties op de post zijn positief. De Ierse whiskeymarkt in België is nog klein, maar groeiende. En met zijn festival hoopt Gunther Moonen de belangstelling nog verder aan te wakkeren.

2025

In een exclusieve reactie aan Whisky Monkeys laat hij alvast wat los over de plannen van volgend jaar: 'Dit jaar waren whiskybar The Green Man en whiskyrestaurant Ten Errewaerde aanwezig met leuke foodpairings, zij hebben alvast laten weten dat ze ook volgend jaar van de partij zijn met nieuwe pairings om je vingers van af te likken. Irish Whiskey Wonderland heeft niet de ambitie om de grootste beurs te worden maar wel om de gezelligste te worden.'
Op 3 februari vond de eerste editie plaats en daar kwamen veel enthousiastelingen op af. In totaal waren er 16 standhouders aanwezig om te zorgen voor een mooi festival. De kaartverkoop is nog niet begonnen, maar houd deze pagina in de gaten.

Veel Irish whiskey in opkomst

Bij Irish whiskey denken mensen die niet zo bekend zijn met whiskey al snel aan de usual suspect Jameson Irish whiskey, maar er is zoveel meer. Zeer bekend is inmiddels Teeling, maar ook andere merken zijn flink aan het groeien en een voet aan de grond aan het krijgen.
Probeer bijvoorbeeld eens een glaasje levenswater van McConnell’s of Clonakilty, allebei Ierse whiskeys. Ierse whiskey staat er om bekend wat zachter van smaak te zijn, wat komt door drievoudige distillatie. Je kan er meer over lezen in ons artikel: De wederopstanding van Ierse Pot Still Whiskey.
Er vinden het gehele jaar door allerlei mooie festivals plaats in zowel Nederland als België waar je allerlei drams kunt proeven.
Heb jij weleens een Ierse whiskey gedronken? En welk merk kun je dan aanbevelen? Laat het ons vooral weten in de reacties hieronder.
We hebben op de website al verschillende reviews van Ierse expressies staan. Je vindt ze op de reviewpagina.
Foto: Gunther Moonen

POPULAIR NIEUWS