Komt er een grote whisky uitverkoop in Groningen?

Nieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 16:00
monk whisky glazen
Iedereen wil mooie whisky’s kopen en het liefst voor mooie eerlijke prijzen. Dus speuren we allemaal weleens om zoek naar leuke prijsjes voor een heerlijke dram. Nu we weten dat Monk Whisky in Groningen ermee zal stoppen, is de vraag: komt er een whisky uitverkoop?
Onlangs werd het treurige nieuws gedeeld dat de whiskyspeciaalzaak uit Groningen over een paar maanden de deuren moet sluiten. De doelen zijn niet behaald en daarmee verliest Groningen een whiskywinkel mét een expert. Want bedrijfsleider Sjoerd Tjio is een whiskyliefhebber pur sang.
In een reactie met Whisky Monkeys liet hij weten: ‘Er zat niet voldoende groei in om op verder te bouwen. Er moest nog een te groot gat gedicht worden om rendabel te zijn en dat ging op korte termijn niet gebeuren.'

Komt er een grote whisky uitverkoop in Groningen?

Zonde. Maar wat gebeurt er met de whisky’s? De whiskywinkel sluit per 1 juni de deuren. Betekent dit voor liefhebbers van het levenswater dat er een whisky uitverkoop komt?
Helaas niet. Whisky Monkeys heeft dit nagevraagd, maar dat feest gaat niet door. De whiskyvoorraad die overblijft wordt ‘gewoon’ overgenomen door de eigenaar van het bedrijf.
Wel laat Tjio in een exclusieve reactie weten: 'Misschien dat we in de laatste weken wat winkelkorting doen ofzo, maar dat is niet iets wat vaststaat.' Wie dus een fles whisky nog wil kopen bij Monk Whisky moet dat ergens in de komende weken gaan doen. Want dat is toch echt het allerlaatste moment.

Historisch pand

Het is nog onduidelijk wat Tjio gaat doen, alsook wat voor nieuwe winkel er komt op de Akerkhof. Het is een oud pand. Zo hadden wij eerder een interview met Tjio, waar dit te lezen was:
‘Ergens in de vijftiende eeuw moet het al gebouwd zijn en daarmee zou Monk Whisky ouder zijn dan de Groningse A-Kerk. In de loop der jaren heeft het kleine winkeltje heel wat spannende bestemmingen gekend. Zo is het eerder een sigarenzaak geweest, een wol- en garenwinkel en zelfs een horlogemaker. ‘We hebben ook oude verhalen opgezocht. Voeger zat er nog een semi illegale kroeg in de kelder waar mensen van lichte zeden kwamen en ongure types. Dus er is hier genoeg gebeurd.’ Hoe het zit met spookverhalen, weet Sjoerd niet, al denkt hij er met geen haar over om ’s nachts vrijwillig de kelder in te gaan.’
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS