Geliefde whiskyspeciaalzaak gaat ermee stoppen

Nieuws
maandag, 04 maart 2024 om 16:00
monk whisky
Als een donderslag bij heldere hemel. Zo komt het nieuws binnen dat de whiskyspeciaalzaak uit Groningen, Monk Whisky, ermee gaat stoppen. Ineens stond er gisteren een melding op Instagram.
Zaterdagmiddag stond er een foto op het Instagram-account van Monk Whisky met allemaal bottle kills. De tekst opende met de woorden: ‘De laatste druppels….’

En nu?

Daarna is te lezen dat de winkel per 1 juni dichtgaat, omdat de afgelopen twee jaar niet bereikt is, wat gewenst was. De winkel was twee jaar open. Toen we vorig jaar een interview hadden met Sjoerd Tjio, de filiaalmananger van Monk Whisky, uitte hij juist zijn blijdschap door te vertellen dat hij gestopt was met zijn eigen bedrijf om zich bezig te houden met Monk Whisky.
Ook voor hem valt dus het doek. 'Er zat niet voldoende groei in om op verder te bouwen. Er moest nog een te groot gat gedicht worden om rendabel te zijn en dat ging op korte termijn niet gebeuren,' zegt hij in een reactie tegen Whisky Monkeys. Het is onduidelijk wat hij nu precies gaat doen.

Van jammer tot aan begrijpelijk

Mensen die nog een mooie fles whisky op de kop willen tikken, moeten dat dus snel doen. In de whisky-industrie wordt bedroefd gereageerd op het nieuws. Zo schrijft Hogdhead Imports met een huilpopje ‘Erg jammer jongens!’. Ook womenintowhisky schrijft een huilpopje met de tekst: ‘Wat een treurig nieuws, jullie waren een aanwinst voor de binnenstad…’
Marco Nijland reageert ook op de post en hij zegt het te begrijpen: ‘Heel jammer… maar ik had toch wel verwacht helaas. Ik vond persoonlijk niet zo toegankelijk.. met alle respect.. gun het niemand.’
Bij Monk Whisky waren een hoop whisky’s te koop, waaronder ook flessen van bekende merken die speciaal voor Nederland op de markt waren gebracht. En ook werden en regelmatig tastings gehouden door importeurs. Tjio stak daarbij zijn liefde voor het Nederlandse merk Cley niet onder stoelen of banken.
Voor Groningers zijn er nog andere whiskyzaken om whisky te halen. Slijterij Groningen staat er bijvoorbeeld ook, waar nog niet zo lang geleden een whisky voor een torenhoog bedrag is verkocht.

POPULAIR NIEUWS