Enorm brand verwoest grote whiskyschuur

Nieuws
vrijdag, 06 januari 2023 om 17:30
brand
Meestal zijn de verhalen rondom whisky leuk en dat is maar goed ook. Maar soms is er ook minder leuk nieuws, zoals vandaag. In Scharnegoutum is namelijk eerder deze week een complete whisky-schuur in rook opgegaan nadat daar een grote brand uitbrak.
Het gaat om het pand ‘Wijn & Whisky Schuur’, een groothandel en winkel voor sterke drank. Afgelopen woensdagmiddag, brak daar ’s middags even na twee een enorme brand uit aan de achterkant van het gebouw. Meerdere brandweerkorpsen uit de omgeving (Sneek, Magtgum, Joure, IJlst en Grou) moesten uitrukken om de brand te blussen. Gelukkig konden de bewoners op tijd het pand verlaten, maar ging de drank in vlammen op. Volgens de brandweer kan de boerderij als verloren worden beschouwd.

Whiskywinkel al een begrip sinds 1919

Het ging om zo’n grote brand dat een deel van de N354 moest worden afgesloten tussen Sneek en Darsum en het verkeer dat over de Blankendalwei moet, moest worden omgeleid. Een kijkje op de website maakt duidelijk dat de Wijn & Whisky Schuur al een begrip is sinds 1919 en de winkel had meer dan 1500 soorten whisky, waarvan rond de honderd zelf geïmporteerd worden.
Dat doet natuurlijk flink pijn. Het is nog onduidelijk hoe de brand precies is ontstaan. De boerderij is van Paul Bijlsma die al veertig jaar het bedrijf runt. Hij mocht zichzelf dan ook hofleverancier noemen, wat een bijzondere titel is. In een interview met Nu.nl uit 2021 is het volgende te lezen: “We hebben erover getwijfeld ons hofleverancier te noemen, omdat nieuwe klanten misschien zouden denken dat we exclusief en duur zijn. Dat is niet zo, we zijn zelfs goedkoper dan de supermarkt en slijterijketens.”
In hetzelfde interview staat dat het bedrijf al vier generaties van de familie is en Bijlsma de lang zittende is.

POPULAIR NIEUWS