Beam Suntory mag een nieuw whisky warenhuis bouwen, tot onvrede van de omgeving

Nieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 15:00
whiskyvaten
Beam Suntory, bekend van whiskymerken als Yamazaki, Hakushu, Laphroaig en Bowmore, heeft toestemming gekregen om een enorme faciliteit te bouwen in Ayrshire. De nieuwe plek van 150 miljoen pond (ongeveer 175,5 miljoen euro) in de Schotse Lowlands wordt gebruikt voor de opslag van vaten, waarin whisky rijpt. Alleen de lokale bevolking is niet zo blij met de komst van het warenhuis.
De Daily Record meldt dat de lokale bevolking zich zelfs fel verzet tegen het project van Beam Suntory. Volgens mensen in de omgeving zou de komst van de faciliteit schade kunnen aanbrengen aan de omgeving. De baudoinia compniacensis, oftewel de whiskyschimmel, zou de veengebieden in de omgeving kunnen aantasten. Dit is niet de enige zorg die uitgesproken is.
Elliot Davis, de eigenaar van een lokaal kabelbedrijf, meldt namelijk dat er ook geluidsoverlast zou kunnen optreden. Het kabelbedrijf meet de geluidskwaliteit van kabels, maar dat zou onmogelijk worden door het geluid vanuit het toekomstige Beam Suntory warenhuis.

Groen licht voor Beam Suntory whisky warenhuis zou onterecht zijn

Davis meldt dat hij contact heeft gehad met de Environmental Health Service van East Ayrshire Council over zijn zorgen. Hem is verzekerd dat er een onderzoek zou komen, alleen dat is vervolgens niet goed uitgevoerd. Er zijn volgens David geen juiste locaties gebruikt, waardoor de resultaten onbruikbaar zijn.
Een andere inwoner uit de omgeving eist een de zekerheid dat het warenhuis geen negatief effect op de waterbron bij zijn huis heeft. Volgens hem zou de schimmel namelijk slechte gevolgen hebben op zijn gezondheid als deze in het (drink-)water terechtkomt.
De raad die de bouw van de Beam Suntory whisky faciliteit goedgekeurd heeft, benoemt vooral voordelen van de komst van het warenhuis. Er wordt op die manier geïnvesteerd worden in de omgeving en er ontstaat werkgelegenheid.
Het is nog onduidelijk of de zorgen van de bewoners nog behandeld worden, nu er al goedkeuring voor de bouw is. Beam Suntory ziet het in elk geval positief in. Craig Martin, general manager van de productieactiviteiten van Beam Suntory in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, noemt het project een belangrijke mijlpaal. Wanneer de bouw van het warenhuis precies begint, is niet bekendgemaakt.
Foto: Pixabay
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS