De oudste Nederlandse single malt whisky komt eraan en is nu al te reserveren

Nieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 8:00
horstman 28 monkeys
Er is een grote primeur op het gebied van Nederlandse whisky op komst. In Losser staat namelijk een nieuwe Nederlandse single malt whisky op het punt om uitgebracht te worden. Dit is niet zomaar een whisky, maar de oudste ooit in Nederland!
Johan Horstman, eigenaar en meesterdistilleerder bij Distilleerderij Horstman in Losser, heeft de afgelopen 28 jaar een geheim goed bewaard. Nu is het tijd om het met de wereld te delen: de oudste Nederlandse single malt whisky komt binnenkort uit. Het gaat om de Horstman 28 Years Old Single Malt Whisky. En het goede nieuws is dat jij deze alvast kunt bestellen. Let wel op, want op = op.
Distilleerderij Horstman gaat met de komende single malt whisky de geschiedenisboeken in. Nog nooit eerder is er een whisky van deze leeftijd uitgekomen in ons kikkerland. Horstman is ongelooflijk blij dat het eindelijk zover is dat de whisky uit een van zijn oudste vaten uitgebracht wordt.
'Ik ben apetrots. Ik had niet verwacht dat ik zoveel geduld zou hebben om een 28-jaar oude whisky uit te brengen.'

Engelengeduld

Horstman legt uit dat hij graag van zijn eigen whisky snoept, dus ook van deze speciale drank. Maar er is genoeg overgebleven. En hij wil de godendrank graag met anderen delen. 
De nieuwe whisky van Distilleerderij Horstman is gestookt in 1995. Dat gebeurde nog niet op de huidige locatie, maar op de eerste locatie vlak achter de woning van Horstman. De spirit is vervolgens in het allereerste vat van 225 liter gegaan dat de Nederlander gekocht heeft. Het betreft een sherryvat uit een kuiperij in Bremen.
Daarin heeft de Nederlandse whisky 28 jaar mogen rijpen onder het toeziende oog van de meesterdistilleerder. Uiteindelijk is de whisky op 12 februari 2024 gebotteld op een alcoholpercentage van 40 procent alcohol by volume.
De tasting notes van de oudste single malt whisky van Nederland maakt Horstman nog niet bekend. Een panel zal de tasting notes namelijk bepalen, waarvoor je je binnenkort kunt intekenen hier op Whisky Monkeys.  
Hoewel de tasting notes nog strikt geheim zijn, is het wel al mogelijk om een fles van de oudste Nederlandse single malt whisky te reserveren. Een fles Horstman 28 Years Old Single Malt whisky van 0,5 liter kost 330 euro inclusief BTW. De kans is groot dat de whisky al uitverkocht is, voordat de officiële tasting notes bekend worden gemaakt. Het is immers de oudste whisky van Nederland.
horstman 28yo box only credit marigold twelve
Naast de Horstman 28 Year Old single malt whisky zit er veel meer in het pakket

Een stukje geschiedenis

Voor dat geld haal je dan ook niet alleen de nieuwe whisky in huis, maar krijg je nog veel meer. De fles wordt namelijk geleverd in een op maat gemaakt houten kistje met daarop het logo van Distilleerderij Horstman. Dit kistje zal met de hand genummerd zijn. In het kistje zit de fles (0,5 liter) Horstman 28 Years Old Single Malt whisky, samen met de volgende items:
  • Een boekje met daarin meer informatie over de distilleerderij en de whisky
  • Een certificaat
  • Een Tulipglas met het logo van Distilleerderij Horstman

Wanneer is de release en waar is de whisky te koop?

Per klant kunnen maximaal 2 flessen gereserveerd worden via de webwinkel van de Nederlandse distilleerderij. Er zijn in totaal 300 flessen beschikbaar, dus wees snel om er een te reserveren. De whisky komt op 11 mei uit. 
Wil je meer weten over Distilleerderij Horstman? Dan kun je terecht bij onze Distilleerderij Donderdag waarin we je alles over de stokerij vertellen.
Mede mogelijk gemaakt door Distilleerderij Horstman.

POPULAIR NIEUWS