Is er een nieuwe Japanse single malt whisky onderweg?

Nieuws
dinsdag, 06 augustus 2024 om 16:00
mars komatagake whisky bottle hoeido single cask whisky
In de online TTB-database is een label opgedoken voor een nieuwe Japanse whisky. Het gaat om een single cask whisky uit de Mars Komotagake Distillery met een leeftijdsaanduiding.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.
Het label van de nieuwe Mars single cask whisky is begin deze maand goedgekeurd door de TTB en vervolgens vastgelegd. Het label heeft een ukiyo-e tekening van Utagawa Hiroshige, een Japanse kunstenaar. De tekening is onderdeel van Hoeido serie 'de Fifty Three Stations of the Tokaido'.
Dit specifieke werk toont een avond tafereel waarbij werkers in de sneeuw in Kambara nog aan de slag zijn. Het sneeuwlandschap is een zeldzaam tafereel in de regio. Of deze tekening iets over de Japanse single malt whisky zegt, is niet duidelijk.

Wat is er bekend over de Mars Single Cask Komotagake Yakushima Aging whisky?

Het label van de whisky geeft wel een aantal andere elementen over de Japanse drank weg. De naam op het label verraadt dat dit een Single Cask whisky is die gerijpt heeft in het Yakushima warenhuis van de distilleerderij.
Het label geeft naast de naam ook het vatnummer, 2279, prijs en wanneer de Japanse whisky gestookt en gebotteld is. De spirit is namelijk gestookt in april 2019 en de whisky bereikte de fles in augustus dit jaar.
De rijping vond plaats in 'AWO'-vaten, oftewel Amerikaanse eikenhouten vaten. Het label onthult verder dat de drank niet geturfd is en dat het een single malt whisky is die op vatsterkte van 61 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld is.
Wanneer en of de nieuwe Mars whisky uitkomt, wordt niet bekend uit het label voor de fles. Daarnaast is er niet bekend in welke oplage de whisky uitkomt en waar deze te koop zal zijn.
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR29.34
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS