Deze vernieuwde whisky biedt smaken van sinaasappel, honing, vanille en perzik

Nieuws
donderdag, 08 augustus 2024 om 7:00
glenmorangie the original 12yo whisky
Er is wat ophef geweest rondom de Glenmorangie, waarbij de Original uit het kernassortiment veranderd is van 10 naar 12 jaar. Deze whisky is vanaf nu te koop.
Waar je een paar jaar geleden een Glenmorangie Original op de kop tikte voor drie tientjes, liggen die tijden achter ons. Af en toe zul je online ergens die fles nog vinden voor zo’n prijs, maar het is niet meer de standaard. Sterker nog, op veel plekken is de 10-jarige Original al uitverkocht.
Dat komt omdat deze dus vervangen gaat worden door een nieuwe Original, een die 12 jaar oud is. Het team bij de distilleerderij in Schotland, met Dr. Bill Lumsden aan het roer, heeft aangegeven dat dit de kwaliteit ten goede komt.
The Glencairn - Flight tray - luxe onderzetter voor 3 glazen van Glencairn(zonder glazen) Image
The Glencairn - Flight tray - luxe onderzetter voor 3 glazen van Glencairn(zonder glazen)
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.

Waar kun je een fles Glenmorangie Original (van 12 jaar) kopen?

De releasedatum van de vernieuwde fles lag op 5 augustus en dat betekent dat de opvallende oranje fles ons kikkerlandje heeft bereikt. Je kan bij een lokale slijterij naar binnen lopen en om de expressie vragen. Maar het is ook mogelijk om er een online te bestellen, bij bijvoorbeeld Gall & Gall.
Daar bestel je een Glenmorangie Original 12 Years voor 43,29 euro. Dat is dezelfde prijs als waar de vorige Original bij deze winkel ook voor wegging.

Sinaasappel, honing, vanille en perzik

Gall & Gall geeft zelf de volgende omschrijving van de fles: ‘Met nog eens 2 jaar rijping in bourbonvaten is deze whisky nog zachter, romiger en complexer. The Glenmorangie 12yo lanceert de geliefde tonen van sinaasappel, honing, vanille en perzik van The Original naar een ultiem hoogtepunt.’
Eén ding is zeker: zo midden in het Olympisch seizoen staat zo’n oranje gekleurde fles niet verkeerd. Je zou er zo een whisky sour mee kunnen maken om af te koelen…
Ben jij van plan om de nieuwe variant te gaan proeven? Vul gerust onze poll in.

Poll

Nix18.

POPULAIR NIEUWS