Komen Glenfiddich en Tamdhu met Special Edition whisky's?

Nieuws
donderdag, 01 augustus 2024 om 16:00
tamdhu en glenfiddich limited edition whisky
Als er een Speyside distilleerderij is waar niet heel veel nieuws vandaag komt, dan is dat Glenfiddich. De distilleerderij is nu opgedoken in de online TTB-database met een nieuw label. De kans is groot dat er snel een nieuwe fles van het whiskymerk opduikt. Daarnaast is er ook een Tamdhu label vastgelegd.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Een 19 jaar oude special edition Glenfiddich whisky

Het label dat in de online database opgedoken is, draait om de Glenfiddich Our Bourbon Barrel Matured Nineteen, oftewel een 19 jaar oude Glenfiddich whisky die gerijpt heeft in bourbonvaten. Het betreft volgens het label een special edition whisky die gebotteld is op 43,6 procent alcohol by volume (ABV).
Het etiket van de Glenfiddich whisky verraadt ook wie de malt master achter de fles is. Dat is Brian Kinsman, wiens handtekening op het label staat. Verder licht het label nog een topje van de sluier op rondom het smaakprofiel van de single malt whisky.
'Een soepele, zijdeachtige coating met kruidige hints van kardemom creëert een gelaagde en romige bite. Koester de verrukkelijke warme finish.'

Nog een Speyside label opgedoken

Samen met het Glenfiddich Our Bourbon Barrel Matured Nineteen label is er ook een ander etiket opgedoken. Dit betreft een etiket voor een Tamdhu die het Jaar van de Slang inluidt. De whiskymaker uit Speyside heeft elk jaar een speciale botteling ter ere van het Chinese Nieuw Jaar.
Het label van deze expressie verraadt niet heel veel over de drank. Het enige dat bekend is, is het alcoholpercentage van 58,9 procent en dat de vloeistof uitsluitend gerijpt heeft in sherryvaten. Of en wanneer de drank uitkomt, wordt niet duidelijk uit het etiket, evenals de tasting notes van de Tamdhu whisky.
Wandbord - Glenfiddich Scotch Whisky - Gebolde Duitse Kwaliteit Image
Wandbord - Glenfiddich Scotch Whisky - Gebolde Duitse Kwaliteit
EUR17.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS