Leuven krijgt eerste whiskyfestival: Liquid Leuven

Nieuws
donderdag, 07 december 2023 om 17:00
whiskyfestival den haag 2023
Net zoals dat er whisky’s als paddenstoelen uit de grond schieten, geldt dat ook voor whiskyfestivals. In België gaan er nieuwe whiskyfestivals plaatsvinden en een daarvan is in Leuven eind januari.
Op 27 januari, een zaterdag, is het in Leuven tijd voor Liquid Leuven. Vanaf één uur ’s middags kunnen mensen genieten van een paar mooie drams. Het festival wordt georganiseerd door de verenigingen Meug, Clan Maccurve, The Middle Cut en Malt Monkeys.
Er zullen 25 standhouders aanwezig zijn waarbij naast de godendrank ook ruimte is voor andere dranken. Denk hierbij aan rum, cognac, mezcal en tequila. Voor de locatie van het evenement is gekozen voor De Hoorn.
Op de officiële website is het volgende te lezen: ‘Deze voormalige brouwerij is nu een professionele eventlocatie met een geweldige sfeer en verschillende zalen. Proef er de lekkerste dranken tussen de oude brouwketels!’
Qua standhouders zijn onder andere de volgende namen bevestigd: Maison du Rhum en The Whisky Mercenary (fun fact: zo noemt Bob Wenting zichzelf ook weleens).

Waar zijn tickets te koop voor Liquid Leuven?

Als je een ticket wilt scoren en meer over de standhouders wilt weten, kun je terecht op deze pagina. Tickets zijn te koop vanaf 20 euro per persoon.
Wil je meer weten over festivals die in België plaatsvinden? Check vooral onze kalender. Ook hebben er apart één gemaakt voor Nederland.
Afgelopen weekend was onze Whisky Monkey Jan-Marc in Groningen waar bij verslag deed van het nieuwe festival Loods of Whisky. Daarover schreef hij onder meer het volgende: ‘rouwer vertelt enthousiast, dat ze graag een festival wilde , waar vrouwen zich meer welkom en op hun gemak voelen en besloot daarom uiteindelijk om zelf een festival te organiseren via haar bedrijf Women into whisky. Dat is goed gelukt. De sfeer is heel gemoedelijk en er lopen verhoudingsgewijs veel vrouwen rond, die het erg naar hun zin lijken te hebben.’