Lil Kleine in Borrelpraat podcast: ‘Eigenlijk had ik toen moeten zeggen: whisky of bier?’

Nieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 8:00
lil kleine
In de nieuwste aflevering van Borrelpraat van Thijs Boermans en Niels Oosthoek is Lil Kleine te gast. Ze blikken met z’n allen nog even terug op de dag dat Jorik Scholten, zoals de zanger heet, te gast was bij Renze Klamer en het ging over zijn alcoholgebruik.
Er volgt nu eerst een kleine uitleg voor wie niet weet wat er aan de hand is: Lil Kleine is een Nederlandse rapper die jarenlang erg bekend was in het landschap en veel geld verdiend heeft met zijn controversiële muziek. Hij heeft een kindje gekregen met Jamie Vaes, maar de relatie met Vaes liep alles behalve soepel. Giftig, zo zou je het kunnen noemen.

Van gecanceld naar ontcanceld

In 2022 lekte Yvonne Coldeweijer een filmpje waarop te zien zou zijn geweest dat Vaes aan haar haren uit de auto is getrokken door Scholten en dat hij haar hoofd tussen de deur zou klemmen (met de nadruk op zou). Hierop is de rapper gecanceld. Sony trok de deal van 3 miljoen terug, andere bedrijven volgden en hij werd niet meer geboekt.
Met behulp van een optreden bij Boef en de documentaire Jorik, op Prime Video, is hij dit jaar weer ontcanceld. De documentaire verscheen begin dit jaar, waarop Scholten voor een interview werd uitgenodigd bij Renze Klamer op tv voor een interview. In de documentaire is te zien dat Scholten niet vies is van alcohol en ook niet van plan is om dat voor altijd op te geven. Hij houdt nu eenmaal van een drankje.
In de studio is er verbazing en schotelt Klamer hem een dilemma voor door hem de vraag te stellen wat Scholten belangrijker vindt: zijn kind of alcohol? De rapper is wat gepikeerd door de setting en de opmerkingen die ervoor al gemaakt werden, maar antwoordt met dat het natuurlijk zijn kind is.

'Wil je rode wijn of witte wijn?'

Bij Borrelpraat blikt hij nu terug op dat interview. Allereerst noemt hij het ‘heel kut’ wat er is gebeurd en zegt ook dat hij eigenlijk wat anders had willen antwoorden. ‘Eigenlijk had ik toen moeten zeggen: whisky of bier?’ Ze lachen met zijn drieën, dus hij en Boermans en Ootshoek, hard om de grap. Waarop Scholten lachend zegt: ‘Wil je rode wijn of witte wijn? Nou, dan zeg ik wel rode wijn hoor.’
Eerder schreven we al dat de rapper aardig wat whisky drinkt. In de documentaire komt veelvuldig Johnnie Walker Black Label voorbij en wordt er ook rechtstreeks uit de fles gedronken. Zo zegt hij op een gegeven moment: 'Ik denk dat als je mijn bloed drinkt, dat je ook dronken wordt’.

Poll

Foto: Prime Video/persbericht
Dit bericht is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS