The Macallan en Bentley presenteren een hele bijzondere single malt whisky

Nieuws
door Monkey
donderdag, 14 maart 2024 om 9:00
the macallan horizon
Al in 2022 kondigde The Macallan Distillery in Speyside aan dat er een samenwerking met Bentley aangegaan was. Deze werpt nu zijn vruchten af in de vorm van een nieuwe single malt whisky. The Macallan Horizon wordt namelijk geleverd in een horizontale fles.
Het is de eerste whisky van The Macallan die uit de samenwerking met Bentley voortkomt. De expressie combineert traditioneel vakmanschap met precisie-engineering. De gelimiteerde whisky wordt namelijk in een speciaal ontworpen karaf van 70 centiliter geleverd die de vorm van een gedraaid vat heeft.
Voor de karaf is met verschillende specialisten samengewerkt die ervoor gezorgd hebben dat het gedraaide ontwerp aan de hoge eisen van zowel The Macallan als Bentley zou voldoen. Voor de karaf van The Horizon whisky is onder andere gerecycled koper gebruikt dat eerste in de ketels van de distilleerderij zat. Daarnaast is er eikenhout gebruikt voor de fles.
De karaf is opvallend door zijn horizontale vorm, terwijl een traditionele fles verticaal is. Het is een knipoog naar de vaten waarin de The Macallan whisky rijpt en een knik naar de horizontale beweging in de autowereld.

Wat is The Macallan Horizon single malt whisky?

In de bijzondere karaf is vanzelfsprekend vloeistof van The Macallan te vinden. Kirsteen Campbell, whiskymaker bij de Speyside distilleerderij, heeft voor de drank zes first-fill sherry vaten van geroosterd eikenhout uitgezocht. 
‘Ik was specifiek op zoek naar harsachtige gepolijste eik en frisse leertonen, als aanvulling op onze klassieke rijke gedroogde vruchten en warme kruidnoten. Het samenbrengen van de werelden van The Macallan en Bentley.’
De donker amberkleurige single malt whisky is gebotteld op 46,6 procent alcohol by volume en heeft de onderstaande tasting notes:
Neus: ‘Harsachtig gepolijst eikenhout met pruimen en donkere kersen, naast aromatisch vers leer en een kruidige bladachtige noot. Een overvloed aan gedroogd fruit volgt - kleverige dadels, rozijnen en sultana's die leiden naar zoete kaneel, nootmuskaat met een vleugje kruidnagel.’
Smaak: ‘Heerlijk rijk en toegeeflijk. Donkere strooptonen met sintel toffee, gekristalliseerde gember en verkoolde ananas. Zoete vanillestokjes en fudge ontwikkelen zich, gevolgd door paranoten met een laagje pure chocolade en een verwarmend kruid van eikenhout.’
Afdronk: ‘Rijke eik, lang, complex.’
The Macallan Horizon is te koop via The Macallan Estate Boutique, via een van de wereldwijde travel retail boutique winkels van het merk en in geselecteerde whiskyspeciaalzaken. Of en hoeveel flessen er naar ons land komen is niet bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk wat de prijs van een fles is.
Foto's: The Macallan

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties