Lochlea biedt liefhebbers wereldwijd de kans om een whiskyvat te kopen

Nieuws
zondag, 14 april 2024 om 9:00
whiskyvaten
Lochlea Distillery heeft een tijdje een vatenprogramma lopen, maar dat was tot voor kort alleen beschikbaar voor particuliere investeerders. Nu heeft de distilleerderij het vatenprogramma publiekelijk toegankelijk gemaakt, waardoor iedereen een vat met Lochlea whisky kan kopen.
De distilleerderij in Ayrshire heeft het vatenprogramma niet heel breed beschreven op haar website, maar het is wel duidelijk dat er niet oneindig veel vaten beschikbaar zijn. De stokerij spreekt van een beperkte beschikbaarheid.
Bij het particuliere vatenprogramma dat bij de opening van de distilleerderij lanceerde, ontstond al snel een wachtlijst. Daardoor duurde het een tijd voordat geïnteresseerden een vat konden aanschaffen.
John Campbell, productiedirecteur bij Lochlea, vertelt dat het een speciale kans is voor liefhebbers om deel uit de maken van het verhaal van de distilleerderij.
‘Als familiedistilleerderij willen we ervoor zorgen dat onze klanten zich dichtbij ons voelen. Degenen die besluiten de stap te nemen om hun eigen Lochlea-vat te kopen, kunnen elke fase van het maken van whisky meemaken en verkennen, met ons ervaren team aan hun zijde bij elke stap van de reis.’

Wat is het Lochlea whisky vatenprogramma?

De distilleerderij biedt twee soorten vaten aan via het vatenprogramma, namelijk first-fill bourbonvaten en first-fill oloroso sherry hogsheads. Daarin gaat de Lochlea spirit die vervolgens voor ten minste 10 jaar bewaard blijft in de stokerij. Eigenaren krijgen vervolgens de keuze om te bottelen of om de expressie nog langer te laten rijpen. Een derde optie is terug verkopen aan Lochlea Distillery.
Iedereen die een vat heeft, wordt uitgenodigd om elk jaar op een speciale dag voor vateigenaren te kopen en hun vat te bezoeken. Daarbij kan de vloeistof geproefd worden en zo kan de reis van spirit tot whisky meegemaakt worden.
Iedere liefhebber die interesse in een Lochlea vat heeft kan contact met de stokerij opnemen via [email protected].
Foto: Lochlea

POPULAIR NIEUWS