Macaloney Island komt met nieuwe whiskyrange

Nieuws
donderdag, 23 maart 2023 om 17:00
whiskyfles
Een Schot, die Ierse whisky maakt in Canada, op de grens met de Verenigde Staten. Hoe internationaal kan je het krijgen? Macaloney's Island Distillery is gesitueerd op het meest zuidoostelijke punt van Vancouver Island, in een buitenwijk van Victoria. Daar zwaait Graeme Macaloney de scepter over de distilleerderij.
En het klopt, Macaloney heeft inderdaad Ierse roots, al moet hij daarvoor wel helemaal terug naar de zevende eeuw. Hij heeft de Ierse methode van distilleren met een pot still geleerd aan de Midleton distilleerderij in Ierland, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde van de meester-whiskymaker die hem de traditionele manier van distilleren bijbracht.
Dat heeft nu tot resultaat geleid: Macaloney's Island Distillery lanceert een lijn van wel vier verschillende Triple Distilled Single Potstill whisky's gemaakt in traditionele Ierse stijl.

Diverse potstills in de prijzen gevallen

Dat de diverse whisky's in de smaak vallen blijkt wel uit de kritieken die de fijnproevers afgegeven hebben, wat nu al geleid heeft tot het winnen van twee gouden medailles tijdens de World Whiskies Awards (WWA) in het verenigd Koninkrijk. Als Canadese distilleerderij is dat een prestatie op zich, juist op he grondgebied van Ierland en Schotland, die zich graag als de bakermat van whisky zien.
De Killeigh Whiskeymaker Signature Selection won daarnaast de prijs voor de beste Canadeese Potstill tijdens de WWA van 2022 terwijl de Kildara Whiskymaker's Signature Selection ook nog een gouden medaille wist te veroveren. Er werd dus flink eremetaal gescoord!
De hele range, bestaande uit Killeigh Whiskymaker's Signature Selection, Kildara Whiskymaker's Signature Selection, de Kirkinriola Moscatel en de Kirkinriola Portuguese Red Wine zijn gewoon in Nederland te koop via de online store van www.MacaloneyDistillers.com. Natuurlijk is het ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan de distilleerderij in het dorpje Saanich op Vancouver Island, maar dat is misschien een beetje uit de richting.
Wist je dat we ook allerlei toffe prijzen hebben?