Man wordt zwaar agressief na whiskey en randt meisje aan

Nieuws
maandag, 19 februari 2024 om 17:00
dronken
In Nijmegen is er wat heftigs gebeurd. Een 25-jarige man heeft stomdronken een 17-jarig meisje in een bus aangerand. Hij kan zich niets herinneren door de inhoud van een fles whiskey.
‘Daar komt ons kindje in’, zei de man in 2022 toen hij in een bus naast een jongedame ging zitten. Hij heeft minutenlang de persoon in kwestie lastig gevallen. AD schrijft dat hij ongevraagd aan de billen en borsten van het meisje heeft gezeten en vieze opmerkingen maakte.

Zwaar agressief na whiskey

De buschauffeur zag het en wilde er een einde aan maken, waarop de man erg agressief werd. De chauffeur werd voor racist uitgescholden en BOA’s die later arriveerden moesten het ontgelden. Bij de politie die even later arriveerde, ging het niet beter. Hij schopte bijna een agent tegen het hoofd en bleef maar schoppen en slaan. Op het bureau is de hoofdagent uitgescholden voor ‘kankerlijer’.
Dit alles vond plaats op 22 september 2022 en deze week vond de zitting plaats. De dader? Die was niet aanwezig. De raadsman liet weten dat de man zich niets kan herinneren van wat er gebeurd is omdat hij een hele fles whiskey leeggedronken zou hebben. Welk merk is onbekend, maar dat doet er ook niet toe. Hij had gezopen zover is duidelijk en was volledig de weg kwijt.

Straf valt hoger uit

Er moest een straf komen, zo simpel is het. Hoewel de officier van justitie een werkstraf eiste van 140 uur en een voorwaardelijke straf van een maand, heeft de rechter een zwardere straf opgelegd. Die vond het zeer kwalijk dat de man in kwestie niet aanwezig was op de zitting en nooit excuses heeft gemaakt aan het meisje.
De straf: vier maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk en hij moet 1000 euro smartengeld aan het slachtoffer betalen.
Ons advies: geniet van whisky en giet je niet vol. En val zeker mensen niet lastig!

POPULAIR NIEUWS