Merlijn de tovenaar is er niets bij: 54-jarige oude Highland Park whisky is een feit

Nieuws
vrijdag, 13 september 2024 om 7:00
duncan taylor highland park 54yo
De onafhankelijke bottelaar Duncan Taylor heeft een 54-jarige oude whisky van het geliefde Schotse whiskymerk Highland Park uitgebracht. Het is de oudste Highland Park whisky ooit van een independent bottler.
De whisky gaat door het leven als Highland Park: The Accolade. De fles maakt onderdeel uit van de Rarest Collection. In deze serie worden de meest verfijnde whisky's gebotteld waarbij elke whisky de fles ingaat in zijn 'meest fascinerende en krachtige staat met een zeldzame elegantie en karakterdiepte.'

Wat is de 54-jarige oude Highland Park whisky?

Highland Park: The Accolade heeft gerijpt in een sherryvat. De whisky is afkomstig van een single cask en is zeer gelimiteerd. Er zijn slechts 158 flessen van.
Qua tasting notes is het volgende bekend: 'een diepe, veelzijdige neus, een rijke, romige afdronk en een vleugje delicate specerijen.' De spirit is gebotteld op 42,9% alcohol by volume (ABV).
De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Geur: Lagen leer, karamel, marsepein, rood fruit, meloen en zachte, aanhoudende rook.
  • Smaak: Kersen en abrikozen gemend met turf en nootmuskaat. Lagen van zoete houtachtige noten, natte stenen en minerale zee.
  • Afdronk: Crème brûlée en zoetheid van tart tatin met rode appel.

'Een eer'

Shawn Smith, CEO van Duncan Taylor Scotch Whisky, is in ieder geval erg blij met het resultaat. Zo zegt hij:
'Dit is de laatste collectie voor onze zeldzame gerijpte whisky's dit jaar. Het is een eer om een van de oudste Highland Park whisky's op de markt te brengen en deze te presenteren in een luxe verpakking die past bij de zeldzame whisky.'

Waar is de whisky te koop?

De whisky wordt aangeboden in een speciale houten kist die er als volgt uitziet. De karaf lijkt bijna op een mes die daarna in de houder gestoken kan worden. Wat dat betreft is Merlijn de Tovenaar er niets bij.
Liefhebbers die de Highland Park: The Accolade willen kopen, kunnen dit doen via The Spirits Embassy. De fles whisky kost 22.000 pond. Omgerekend naar euro's is dat iets meer dan 26.000 euro.

Nog een oude Highland Park whisky

Hoewel het de oudste Highland Park whisky tot op heden is van een onafhankelijke bottelaar, deelt de nieuwe fles een gedeelde eerste plek als het gaat om de oudste Highland Park whisky. De Schotse distilleerderij bracht eerder ook één uit van 54 jaar oud.
In dit overzicht zie je wat we nog meer over Highland Park hebben geschreven.
Whiskey pipet glas Ketel - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau Image
Whiskey pipet glas Ketel - Luxe geschenkdoos - Handgemaakt - Angels’ Share - Whisky cadeau
EUR29.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS