Moet Conor McGregor een deel van de winsten van Proper No. Twelve whiskey inleveren?

Nieuws
woensdag, 27 december 2023 om 13:00
bokshandschoenen
Conor McGregor heeft naast een glansrijke carrière als MMA-vechter ook een succesvol whiskeymerk neergezet. Over dit merk, Proper No. Twelve, is nu behoorlijk wat ophef gaande. Er wordt namelijk beweerd dat het merk niet helemaal van hem is.
Artem Lobov, een oud teamgenoot van McGregor, vertelt namelijk dat een klein stukje van het whiskeymerk van hem is. Althans, dat een deel van de opbrengsten van het merk aan hem toebedeeld zou moeten worden. Om precies te zijn zou hij 5 procent moeten krijgen van de 476 miljoen pond die McGregor en zijn partners verdienden toen het merk in 2021 van de hand gedaan werd. Dit zou neerkomen op 23,8 miljoen pond.    
Lobov vertelt dit aan de sportwebsite talkSPORT en onderbouwt dit met een aantal SMS-berichten van McGregor. Ook deelt de vechter de berichtenwisseling op zijn Instagrampagina met de melding: 'Ik heb volledig vertrouwen in het Ierse rechtssysteem en ik kijk ernaar uit om mijn naam te zuiveren bij het Hooggerechtshof.’
In het gesprek is te lezen dat Lobov McGregor feliciteert met een geweldig gevecht, waarop McGregor terugstuurt dat hij ‘voor hem zal zorgen met het gevecht en de whiskey deal’. Hieronder kun je het volledige gesprek terugzien in de Instagram-post van Lobov.

Niet de eerste keer dat de twee knokken voor de rechter

Lobov is van plan om weer terug de rechtbank in te gaan met McGregor. Daar volgt dan ronde twee van het juridische gevecht tussen de mannen. De eerste strijd tussen de twee begon toen Lobov beweerde dat het idee voor Proper No. Twelve van hem afkomstig was. Hij zou de markt voor Ierse whiskey verkend hebben en een pitch gemaakt hebben voor McGregor.
Tijdens de eerste rechtszaak bood McGregor zijn oud teamgenoot al één miljoen dollar aan als een schikking. Die wees Lobov af, waarna een bittere strijd losbarstte. Een rechter oordeelde uiteindelijk in het nadeel van Lobov, maar de zaak gaat binnenkort in hoger beroep.
Of de WhatsApp berichten tussen de heren geldig bewijs is, is nog even afwachten. Als dat zo is, is het ook nog maar de vraag of het bewijs niet ongeldig wordt verklaard door het lek op de sociale media pagina van Lobov. Wanneer de rechter een oordeel velt, is nog niet bekend.

POPULAIR NIEUWS