Jean-Claude van Damme komt met nieuwe whiskey op de markt!

Nieuws
door Monkey
donderdag, 19 oktober 2023 om 10:00
van damme old oak
Je hoort regelmatig dat beroemdheden in de wereld van sterke drank stappen. Vaak is het dan gin of iets dergelijks, maar in dit geval niet. Jean-Claude van Damme, martial artist en Hollywood-acteur, bekend van onder andere Street Fighter, Blood Sport, Universal Soldier en Mortal Kombat, heeft duidelijk een andere passie. Hij is namelijk mede-oprichter van het nieuwste Ierse whiskeymerk Old Oak.
Jean Claude van Damme vertelt dat hij op zoek was naar zijn eigen whiskeymerk en daarvoor in eerste instantie een Amerikaanse Bourbon in gedachten had. Toen hij het er met een van zijn vrienden over had, vroeg diegene aan de acteur waarom hij niet terug ging naar de roots van whiskey. Dat klonk Van Damme niet verkeerd in de oren, waardoor hij op zoek ging naar een whiskeymerk.
Hij kwam al snel bij Old Oak, een Noord-Iers whiskeylabel in Derry dat nog in oprichting was door een aantal whiskeyliefhebbers in Ierland. Toen hij met de oprichters in gesprek raakte waren ze er al snel uit dat ze samen verder zouden gaan.

Wat is het Old Oak Irish whiskeymerk van van Damme?

Kevin Carson en Ian Rowlands, respectievelijk de mede-oprichter en de mededirecteur en aandeelhouder van Old Oak zijn blij met de samenwerking. Ze omschrijven hem als de typische vertegenwoordiger van het nieuwe merk door zijn ‘steven naar perfectie en aandacht voor detail’. Maar wat is Old Oak whiskey precies?
Het whiskeymerk is vernoemd naar de geboorteplaats van Carson die uit Oaf Leaf County komt. Derry, de plaats waar hij geboren werd, komt van het oud-Iers Doire, wat eikenbos betekent. De whisky wordt door de eigenaren omschreven als een ‘ambachtelijke whisky’ en is een premium merk. Op het moment staan er twee expressies op de website, namelijk de Old Oak Irish Whiskey Aged 3 Years en de Old Oak Whiskey Jamaican Rum Reserve.
De drie jaar oude blended whiskey heeft een finish in bourbon en nieuwe eikenhouten vaten. De andere expressie is gefinisht in rumvaten. De exacte tasting notes zijn nog niet bekendgemaakt. Beide whiskeys liggen qua prijs onder de 50 euro en zijn al vooruit te bestellen.
Er is naar verluidt nog een derde expressie onderweg. Dit moet een Pot Still whiskey worden die binnenkort onthuld wordt.
Foto: Old Oak Irish Whiskey.

POPULAIR NIEUWS