Na veel te veel whisky: ‘Ik maak mij zorgen over de mensen die in de andere auto zaten’

Nieuws
zaterdag, 25 november 2023 om 13:00
rode streep op baan
Het is nooit verstandig om met (te) veel alcohol achter het stuur te kruipen. Dat weten we allemaal. En toch deed de 40-jarige C.S. uit Vlaardingen dit. Het oordeel van de rechter is inmiddels bekend.
We gaan terug naar het Zomercarnaval, een festival dat eind juli plaatsvond in Amsterdam. De man uit Vlaardingen heeft veel te veel gedronken, vijf keer te veel whisky, als hij een ernstig ongeluk veroorzaakt. Met veel te hoge snelheid parkeert hij zijn auto in een stilstaande auto die voor een rood licht wacht. C.S. is veel te dronken om dit te zien.

Ernstig ongeluk na veel te veel whisky

In deze auto zitten vier mensen, waarvan twee ernstig gewond raken. C.S. probeert nog zijn straf te ontlopen. Want hoewel hij zich wel meteen bij de politie meldt, vertelt hij aan hen dat hij zelf niet reed. Camerabeelden liegen niet en laten C.S. wel zien. De politie pakt hem op en C.S. belandt in de gevangenis, wachtend op een oordeel. Het blijkt dat hij al eens eerder te diep in het glaasje gekeken heeft terwijl hij achter het stuur stapte.
De rechter heeft inmiddels over de zaak beslist. C.S. hoeft niet terug naar de gevangenis, maar heeft nog wel 30 celstrafdagen over. Verder wordt geëist dat hij de behandeling voor alcoholverslaving, waar hij al aan begonnen is, afmaakt. Tevens moet hij meewerken aan alcohol -en drugscontroles van reclassering.

Ontdaan in de rechtszaal

Zelf is C.S. onder de indruk. Zo heeft hij eerder in de rechtszaal aangegeven niet meer goed te kunnen slapen omdat hij de hele tijd aan het ongeluk denkt. ‘Ik maak mij zorgen over de mensen die in de andere auto zaten,’ is een van de uitspraken die hij heeft gedaan. En nu maar hopen dat de beste man dit soort fouten nooit meer maakt.

Het op een zuipen zetten is nooit een goed idee.

POPULAIR NIEUWS