Whisky Food & Drinks: Een whisky milkshake met Ballantine's

Rubrieken
zaterdag, 25 november 2023 om 15:00
milkshake
Het is zaterdag en dat betekent steevast dat het tijd is voor een nieuw whiskyrecept in Whisky Food & Drinks. Het is buiten koud, maar dat kan ons natuurlijk niet tegenhouden om binnen een lekkere whisky milkshake te maken.
We zijn deze week op zoek gegaan naar gerecht voor de zoetekauw, dat lekker is bij een film of net na het eten. Via de website van Ballantine’s op het spoor van deze whisky milkshake. Deze kruising tussen een whiskycocktail en een monster milkshake is geheel naar wens aan te passen. Het is dus niet alleen voor de zomer, maar perfect om te bouwen naar een winters dessertdrankje.

Wat heb je nodig om de whisky milkshake te maken?

Om een whisky milkshake te maken heb je een aantal ingrediënten nodig. Deze zetten we hieronder voor je op een rijtje:
  • 50 milliliter Ballantine’s Finest Whisky
  • 75 milliliter melk
  • Twee schepjes vanille ijs
  • Chocoladesaus
  • IJsklontjes
  • Slagroom
Decoratie zoals kaneelpoeder, kleine koekjes, chocoladechips, marshmallows
Naast deze dingen is het handig als je een blender in huis hebt en een aantal grote glazen om de milkshake in te doen. Rietjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken bij een milkshake.
Als je op zoek bent naar een speciale editie van Balantine's Finest, kun je hier ook de Moxxi's Bar Edition 2.0 whisky kopen.

Hoe maak ik een whisky milkshake?

Als je alles in huis hebt, is het tijd om naar de volgende stap te gaan: het maken van de whisky milkshake. Welke stappen je daarvoor moet doorlopen, lees je op de website van Ballantine’s. Het hele proces duurt niet langer dan tien minuten, afhankelijk van hoeveel toppings je op de milkshake doet.
Natuurlijk gooi je niet de hele fles Ballantine's in de milkshake. Er zal dus absoluut nog wast overblijven en daar kun je op allerlei manieren van smullen. Er zijn talloze cocktails mogelijk met de whisky dankzij de toegankelijke smaak van de expressie. Hieronder vind je de tasting notes van Ballantine's Finest.
Neus: Zachte, elegante aroma's van heidehoning met een vleugje specerijen.
Smaak: Een balans van subtiele, zoete smaken zoals melkchocolade, rode appel en vanille.
Afdronk: Fris en bloemig.
Benieuwd naar meer whisky recepten? Lees dan onze andere Whisky Food & Drinks artikelen.
Foto: Pixabay

POPULAIR NIEUWS