Nederlandse distilleerderij gesloten: laatste whisky nu te koop

Nieuws
zondag, 28 januari 2024 om 7:00
whisky glasboek
Wie nog een laatste fles whisky van de Nederlandse distilleerderij Eaglesburn op de kop wil tikken, moet er snel bij zijn. De flessen die te koop zijn, zijn op minder dan twee handen te tellen.
Vorig jaar berichtten we al dat er een Nederlandse distilleerderij de deuren moest sluiten. Het gaat om Eaglesburn Distillery in Ede. Bart Joosten en Renée Beerens-Joosten werden gedwongen tot sluiting na financiële tegenslagen. Corona en inflatie hebben niet bijgedragen aan deze situatie.

Laatste fles whisky van Eaglesburn Distillery te koop gezet

Na dit officiële bericht hoorden we niets meer tot een paar dagen geleden. Toen verscheen er op Facebook een nieuw bericht. De laatste flessen zijn namelijk in de verkoop gegaan. Op dat moment (woensdag) waren dat er nog 24.
Geïnteresseerden kunnen voor 75 euro een fles krijgen die gebotteld is op 57,6 procent alcohol by volume. De whisky is vier jaar oud en het betreft een ex Laphroaig quarter cask. Twee mensen reageren op de post dat ze er 2 en 5 willen hebben. Dus de vraag is hoeveel er nu nog exact over zijn.
Heb jij interesse in zo’n laatste fles van de Nederlandse whisky van Eaglesburn? Stuur dan even een mailtje naar [email protected]

Website stilzwijgend van internet gehaald

De officiële website van de distilleerderij is stilletjes van internet verwijderd. Daar waar eerst producten besteld konden worden, staat nu de melding: ‘Het ziet ernaar uit dat dit domein nog niet is gekoppeld aan een website!’ Het is treurig nieuws voor het Nederlandse bedrijf.

Eaglesburn Distillery was meer dan alleen de godendrank

Eaglesburn Distillery maakte niet alleen whisky, maar ook andere dranken, zoals Sinaasappel & Koffie Likeur, rum en gin. Het is onbekend of er daar nog ergens een laatste rest van over is.
Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over Nederlandse whisky.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties