Nederlandse distilleerderij lanceert eerste whisky

Nieuws
woensdag, 29 november 2023 om 13:00
vossenberg glencairn
In het noorden van het land zit een micro-distilleerderij, genaamd Vossenberg. Vanaf komende vrijdag zal de eerste Vossenberg whisky te koop zijn.
De whisky van Vossenberg is afgelopen weekend vijf jaar oud geworden. ‘Het voormalig portvat van 50 liter is vandaag leeggemaakt waaruit een opbrengst van 38 liter kwam. Omdat het alcoholpercentage nog flink hoog is (65 procent) zal dit nog flink wat naar beneden worden gebracht,’ schrijft Wilco Reefman op Facebook.
Het was even de vraag wanneer de eerste whisky van Vossenberg gelanceerd zou worden. We hadden begin dit jaar een interview met Reefman. Toen gaf hij aan dat zijn godendrank in de maand erop al de fles in zal gaan. Dat is dus iets later geworden.

Waar is de Vossenberg whisky te koop?

Het lijkt erop dat Reefman wilde wachten tot de whisky toch nog wat ouder was. Het levenswater zal vanaf vrijdag te koop zijn bij een paar slijters in het noorden. De tasting notes zijn voor alsnog niet bekend. Whisky Monkeys heeft om een reactie gevraagd waar de drank precies te koop zal zijn en hoe het smaakprofiel is. Zodra we een reactie krijgen, zullen we dit artikel updaten.
Benieuwd naar het interview met Reefman? Dat kun je hier teruglezen. Hij gaf destijds in ieder geval al in aanloop naar zijn eerste drank veel te hebben geleerd van Patrick van Zuidam, dé man achter Millstone whisky.

Veel geleerd van Patrick van Zuidam

‘Toen had ik natuurlijk heel veel vragen, omdat ik zelf zou gaan beginnen. Bij die rondleiding heb ik ook eerlijk tegen hem gezegd dat ik een hele kleinschalige distilleerderij wilde beginnen.’ Reefman legt uit dat hij open kaart speelde met van Zuidam en dat hij bereid was al zijn vragen te beantwoorden. ‘Als ik hem nu een berichtje zou sturen met een bepaalde vraag, dan weet ik zeker dat hij gaat reageren.’’
Stichting Dutch Whiskyteers vertegenwoordigt overigens de drank van Vossenberg op diverse whiskyfestivals. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat jij al eens een new make spirit uit het noorden van het land geproefd hebt.

POPULAIR NIEUWS