Nieuw boek op komst: English Whisky: The journey from grain to glass

Nieuws
donderdag, 29 augustus 2024 om 13:00
lezen
Is Engelse whisky in opkomst? Jazeker. Daarom grijpen de auteurs Ted Bruning en Rupert Wheeler hun kans en komt er een nieuw boek aan. De titel van het boek: English Whisky: The journey from grain to glass.
Bij Whisky is Schotland al snel het eerste land waar mensen aan denken en niet zozeer Engeland. Toch worden de laatste jaren daar ook mooie whisky’s gemaakt. In Engeland werd eeuwenlang op grote schaal gin geproduceerd, maar rond de eeuwwisseling veranderde alles. Wij whiskyliefhebbers zouden zeggen: alleen maar een goed teken, toch?
Net als in Nederland zie in je in Engeland ook steeds meer bedrijven whisky maken, denk aan grote commerciële bedrijven, maar ook micro-distilleerderijen. Maar hoe is deze productie zo tot stand gekomen? Daar gaat het boek English Whisky: The journey from grain to glass onder meer over.

Engelse whisky-industrie: 20 jaar geleden

Het boek verschijnt op 21 november en kan nu alvast in de pre-order gezet worden bij bol. Daar staat onder meer het volgende in de omschrijving:
‘Dit nieuwe boek vertelt het spannende verhaal van Engelse whisky nu het een serieuze speler wordt op het wereldtoneel. Het boek behandelt onderwerpen zoals hoe de industrie 20 jaar geleden werd opgestart door de English Whisky Company, hoe rogge de concurrentie aangaat met gerst als favoriete graansoort, het belang van duurzaamheid, het gebruik van turf en eikenhout en de enorme toename van het toerisme, waarbij grote aantallen bezoekers genieten van het leren over Engelse whisky bij distilleerderijen in het hele land, van Cornwall tot Cumbria. Het boek bevat profielen van bijna 40 distilleerderijen, met beschrijvingen en proefnotities van de belangrijkste whisky's die tot nu toe zijn uitgebracht.’
Het boek verschijnt enkel als e-book en heeft 21 november als releasedatum.
Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over whiskyboeken.

POPULAIR NIEUWS