Deze felgele doos bevat een whisky van 25 jaar oud die de zomer eert

Nieuws
donderdag, 29 augustus 2024 om 15:00
the glenturret still life summer whisky
The Glenturret Distillery is alweer toe aan de derde whisky in de serie waarin seizoenen een grote rol spelen. De stokerij heeft namelijk de nieuwe Still Life expressie uitgebracht die helemaal om de zomer draait.
De Still Life Summer whisky is de derde expressie in de reeks die in totaal vier whisky's zal krijgen. Elke whisky doet een ander seizoen aan. Zo zijn al eerder de Still Life Winter en Spring edities uitgekomen.

Een ode aan de rustige periode

Zoals de naam al doet vermoeden, is de nieuwe whisky een eerbetoon aan de zomer. Voor de distilleerderij is dit een rustige periode, al is dat relatief volgens Bob Dalgarno, whiskymaker bij The Glenturret.
'Hoewel de productie misschien rustiger is, vertraagt ​​de landbouw nooit en ik geniet ervan om de gerst te zien groeien en veranderen van groen in goud onder de warmte van de zon. Door de velden lopen, met boeren kletsen en de voortgang van het gewas observeren, dat is iets waar ik elk jaar reikhalzend naar uitkijk.'

Wat is de The Glenturret Still Life Summer whisky?

De whisky die Dalgarno geselecteerd heeft voor de nieuwe The Glenturret Still Life expressie is meer dan 25 jaar oud. De expressie bestaat uit whisky's van vijf verschillende vaten: drie refill hogsheads en twee first-fill sherryvaten.
De tasting notes van de whisky bestaan uit zongerijpt tropisch fruit, kaneel en anijs, gevolgd door zoete tonen van vanille. Daarna komen zachte tonen van fruit, houtkruiden en ananas voorbij. Uiteindelijk verdwijnt de whisky met een vleugje eikenhout uit de smaakpapillen.
De whisky is gebotteld op 40,5 procent alcohol by volume (ABV). De fles is ontworpen door Lalique en wordt geleverd in een speciale gele doos om de zomer te benadrukken.

Zeldzame expressie

De whisky is in een beperkte oplage uitgebracht. Er zijn in totaal slechts 105 flessen gebotteld. Daarom hanteert The Glenturret het beleid dat er slechts 1 fles per klant gekocht mag worden.
De The Glenturret Still Life Summer is in de webshop van de distilleerderij te koop. De adviesverkoopprijs van de whisky is 5000 pond (omgerekend ongeveer 5900 euro).
Heupfles met Whisky weetjes - Glen Appin of Scotland Image
Heupfles met Whisky weetjes - Glen Appin of Scotland
EUR20.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS