Het is National Whiskey Sour Day en dit Whisky Sour boek komt eraan

Nieuws
zondag, 25 augustus 2024 om 7:00
buffalo trace whisky sour
Of je nu wel of geen liefhebber bent van whiskycocktails, de meesten van ons hebben ongetwijfeld weleens een whisk(e)y sour gedronken, nietwaar? Het is vandaag National Whiskey Sour Day.
Een whisky sour is misschien wel de meest bekende cocktail waar de godendrank in verwerkt zit. Het drankje vind je wereldwijd in veel bars terug en is niet heel moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is whisk(e)y, wat citroensap, een ei, wat suikersiroop en de rest is extra. Je kan genoeg recepten op internet vinden.

Diversiteit in de whisky sour kwaliteit 

Wat wel opvalt is dat niet iedere bar eiwit of iets wat daarop lijkt gebruikt. Dit zie je bijvoorbeeld bij all inclusive resorts als er drank inbegrepen zit. Vaak smaakt een whisky sour dan niet al te best door het ontbreken van dat stukje eiwit.
Enfin, het is dus National Whiskey Sour Day. Bestel er vandaag één of maak er eentje zelf. Als je wilt afwijken van het standaard ingrediënt, kun je simpelweg experimenteren met de drank zelf. Kies eens voor perensap of ananassap en maak daar een whisky sour van. Dat smaakt net weer even anders!

The Whisky Sour

Wie niet genoeg krijgt van het drankje en nog meer wil leren, kan wellicht een boek aanschaffen. Op 6 september verschijnt namelijk het boek: The Whisky Sour – A Modern Guide to the Classic Cocktail, door Jeanette Hurt.
Het boek is alvast te pre-orderen bij bol en daar staat onder meer de volgende omschrijving:
‘Dit iconische drankje is een cocktail uit de zure familie en wordt meestal gemaakt met bourbon whiskey, citroensap en suiker. Hoewel de ingrediënten opvallend veel lijken op die van een old fashioned, is de reputatie van de whiskey sour veel minder vereerd, en in bepaalde kringen zelfs verguisd vanwege de zoetheid.´
Het boek neemt lezers mee naar het begin, rond 1600 toen er voorlopers waren van de sours tot aan de dag van vandaag.

Twee uitgaven van het boek op komst

Er komen twee uitgaven: een e-ebook en een hardcover.
Wat is het laatste whiskyboek dat jij hebt gekocht?

POPULAIR NIEUWS