Deze nieuwe whisky heeft een heerlijke frisse smaak

Nieuws
woensdag, 21 augustus 2024 om 17:00
the epicurean calvados whisky
De onafhankelijke bottelaar Douglas Laing heeft een nieuwe expressie van The Epicurean uitgebracht. De Lowlands whisky met de levensgenieter op het label heeft een Frans tintje gekregen. De drank is namelijk gefinisht in Calvados vaten.
Scott Morrison, merkmanager van The Epicurean, vertelt dat Douglas Laing vindt dat een whisky gedurende het hele stookproces qua smaak ontwikkelt, maar dat de interactie met het hout in een vat het belangrijkste in dit proces is.
'Deze speciale botteling is een bewijs van ons geloof, aangezien de Calvados-vaten onze Lowland Malt rijke, genuanceerde smaken geven die hem helpen nieuwe hoogten te bereiken.'

Wat is de The Epicurean Calvados Limited Edition whisky?

De Epicurean Calvados Limited Edition whisky is een blended whisky die bestaat uit whisky van verschillende Lowlands distilleerderijen. De blend is na het samenvoegen gefinisht in Calvadosvaten uit de Normandische regio van Noord-Frankrijk en uiteindelijk gebotteld op 48 procent alcohol by volume (ABV).
De vaten hebben het frisse karakter van de whisky aangevuld met een mix van tonen van boomgaardvruchten. hieronder staan de tasting notes van de the Epicurean Calvados Limited Edition whisky:
  • Neus: Fris en levendig met pittige citrus, knapperige appelsnoepjes. 
  • Smaak: Zoete, sappige peren, aangevuld met zachte, romige toffee.
  • Afdronk: Elegant en lang, met zachte citrus en appel die geleidelijk vervaagt in een zachte warmte.

Waar vind je de nieuwe The Epicurean whisky?

De nieuwe whisky is gelimiteerd tot slechts 1800 flessen wereldwijd. De fles is voorzien van een label met daarop de kenmerkende levensgenieter met de hoge hoed. Deze staat dit keer tegen een achtergrond met een geelgekleurd bladermotief. De fles zit in een overwegend groene doos met datzelfde bladermotief erop.
De expressie kan gekocht worden via de website van Douglas Laing voor 80,95 euro (exclusief verzend- en douanekosten). De whisky komt ook in de slijterijen in Nederland terecht, maar het is onbekend in welke precies. Daarnaast is niet bekendgemaakt wanneer dit gaat gebeuren.
Single malt en blended whisky Image
Single malt en blended whisky
EUR7.49
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Douglas Laing

POPULAIR NIEUWS