Nieuw whiskyboek op komst over de geschiedenis van de North Mall Distillery

Nieuws
maandag, 11 september 2023 om 9:00
boekenkast
Houd je van geschiedenis en wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de North Mall Distillery? Dan is er goed nieuws, want er is een nieuw whiskyboek op komst.
Het boek heet Wise’s Irish Whiskey The History of Cork’s North Mall Distillery en is geschreven door Barry Crockett. De releasedatum van het boek is 25 september en het kan alvast besteld worden bij bol.com. Het gaat om een hardcover bestaande uit 256 pagina’s.
De North Mall Distillery was een Ierse whiskey distilleerderij gevestigd in Cork. Vroeger was het één van de meest beroemde distilleerderijen van Ierland, maar het bedrijf werd in één klap door een groot vuur verwoest. Later werd de distilleerderij omgebouwd tot een bottelaar en opslagcapaciteit die tot en met 2007 door Irish Distillers werd gebruikt, maar ook dat is allemaal alweer veranderd.

Waar gaat het nieuwe whiskyboek over?

Het boek gaat in ieder geval over drie generaties Wise en hoe ze de North Mall distilleerderij in Cork opzetten en groot maakten, kortom hoe ze handel dreven. Op bol.com staat een hele uitgebreide omschrijving over het boek met daarin onder meer: ‘De auteurs hebben persoonlijke getuigenissen uit die periode gekozen om zich te verdiepen in de thema's familiegeschiedenis, economische omstandigheden en sociale ongelijkheid; en dat alles tegen het industriële verhaal van een grote distilleerderij in Cork.’
En ook is te lezen dat geen enkel verhaal over een belangrijke distilleerderij compleet is zonder de complexiteit ervan te beoordelen.
In het boek komen aspecten naar voren zoals de moeilijkheden die destijds speelden om te distilleren en het runnen van een bedrijf tegen het decor van wettelijke en economische valkuilen. Kortom, een boek voor mensen die interesse hebben in whisky en wat meer zich willen verplaatsen in de geschiedenis van een bepaald bedrijf en stad.
Dat er zo is gegraven in een geschiedenis gaat gepaard met een prijskaartje. Het boek kost 50,56 euro.
Lees wat we allemaal nog meer geschreven hebben over whiskyboeken.

POPULAIR NIEUWS