Nieuwe Italiaanse limited edition whisky van Puni aangekondigd

Nieuws
door Monkey
maandag, 05 juni 2023 om 9:00
puni aura 3
De Puni distilleerderij in Italië heeft haar derde Aura whisky aangekondigd. De derde editie in de Aura serie is, zoals de rest, een gelimiteerde oplage. In dit geval zijn er slechts 910 flessen te koop van de nieuwe whisky.
De Puni Aura Limited Edition 03, zoals de nieuwe Italiaanse whisky volledig heet, is een malt die 8,8 jaar gerijpt heeft in Virgin eikenhouten vaten uit Frankrijk. Daarmee heeft deze whisky een iets hogere leeftijd dan zijn voorgangers.
Aura Limited Edition 02 (717 flessen) heeft namelijk 8 jaar gerijpt. Dit was ook in andere vaten, namelijk ex-Marsala vaten uit Sicilië. De eerste Aura whisky rijpte 6,5 jaar in Ex-bourbon en ex-peated vaten. Van deze whisky waren er slechts 393 flessen beschikbaar.

Wat mag je van Puni Aura limited edition 03 verwachten?

Dankzij de lange rijping in Frans eikenhouten vaten heeft deze Puni Aura wat meer kleur gekregen. De whisky is diep amberkleurig. Het smaakprofiel van de gelimiteerde whisky bestaat uit appel, mout en gekonfijt fruit. Volgens de Italiaanse distilleerderij biedt ‘elke slok een ontdekkingsreis in het ware aura van Italiaanse malt whisky’.
De Aura Limited Edition 03 is na de rijping non-chill filtered en op natuurlijke kleur gebotteld. Dit gebeurde op cask strength, namelijk 56 procent ABV. De prijs van de whisky ligt op 179 euro.
Jammer genoeg voor Nederlanders is deze whisky alleen verkrijgbaar in Italië, althans Puni verzendt de whisky alleen op Italiaanse grond. En zelfs voor Italianen is er een limiet. Zij mogen namelijk slechts drie flessen per persoon afnemen.
Als je toch een echte Italiaanse whisky wil drinken, kun je gelukkig wel online het een en ander vinden. Zo kun je bij verschillende slijterijen de Puni Vina 5 Years Marsala Edition en de Puni Alba 3 Years Italian Single Malt Marsala Cask vinden.
Als je echt de Puni Aura Limited Edition 03 wil, dan kun je deze natuurlijk ook tijdens een distilleerderijbezoek meenemen. De stokerij vlakbij de Alpen is namelijk geopend voor bezoekers. Vanaf Amsterdam ben je zo'n tien uur onderweg met de auto.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties