Waar kun je Berry Bros & Rudd whisky kopen in Nederland?

Best of
woensdag, 01 november 2023 om 7:00
berry bros
Als je op zoek bent naar een whisky waarin prijs en kwaliteit twee handen op één buik zijn, ben je bij Berry Bros & Rudd aan het goede adres. Maar waar kun je deze whisky in Nederland precies kopen? Dat gaan we je vertellen!
Berry Bros & Rudd is op maar liefst acht verschillende plekken in Nederland te koop, los van dat je de whisky natuurlijk ook online ergens op de kop kunt tikken. Veel whiskyliefhebbers zijn toch een beetje zoals mensen die van boeken houden en door bibliotheek struinen. De whiskyconnaisseur vindt het fijn om in een whisky speciaalzaak te snuffelen en daar whisky te kopen.

Waar is Berry Bros & Rudd te koop?

Het komt er in ieder geval op neer dat je op flink wat plekken terecht kunt voor deze mooie whisky. Dit is een overzicht van de plekken waar de godendrank te koop is:
  • De Bodega Slijterij in Cappelle aan den IJsel
  • Wijnhandel Peeters in Rotterdam
  • Passie voor Whisky / Slijterij van der Boog in Rijswijk 
  • Slijterij VONK in Zaandam
  • Slijterij Zeewijck in IJmuiden
  • Slijterij Post in Kampen
  • Slijterij DH17 in Bergen op Zoom
  • Muthert / Dramtime.nl in Musselkanaal (Groningen)
Deze slijters zijn tevens ook ambassadeurs van het merk en Berry Bros & Rudd Friends.

Tips voor een paar mooie Berry Bros & Rudd whisky's

Kortom, in heel het land kun je Berry Bros & Rudd aanschaffen. En er zijn flink wat mooie expressies te koop. Passie Voor Whisky biedt een mooi overzicht. Wij geven je een paar toffe tips. Allereerst is de Blair Athol Tokaji Single Cask een mooie expressie om in huis te halen. Tokaji hoor je niet zo vaak en daarmee weet je al dat je iets bijzonders in huis haalt. Deze whisky is exclusief op de Nederlandse markt gebracht en inmiddels uitverkocht. Als je goed zoekt, kun je er nog wel één vinden bij de Berry Bros & Rudd Friends.
Als je op zoek bent naar een speciale whisky die wat milder van smaak is, dan zit je met de Benriach goed. Het prijskaartje ligt net boven de 100 euro, maar dan heb je wel een mooie fles levenswater te pakken. Voor deze whisky is een Pedro Ximénez Butt gebruikt.
Is geld geen probleem? Dan kun je echt goed gaan uitpakken met de Glenlivet variant 1976, gebotteld in 2010. Deze whisky is oud en daar is het prijskaartje dan ook naar; bijna 700 euro. Is dit een fles voor verzamelaars of om één keer per jaar op die ene bijzondere verjaardag erbij te pakken? 
Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om het lekker basic te houden. Voor een paar tientjes heb jij al een hele mooie Berry Bros & Rudd te koop waarbij de prijskwaliteit helemaal goed is. De Sherry Cask expressie is prima om te drinken op een avond na een harde werkdag.

Al jaren niet weg te denken in het whiskylandschap

Wil je meer weten over het verhaal van Berry Bross & Rudd? Lees dan vooral ons verhaal van Londense kruidenierszaak tot gerenommeerd Independent Bottelaar, waarin je alles te weten komt over deze grote speler in de whisky-industrie en al jaren niet weg te denken is in het whiskylandschap.

Een mooi Berry Bros & Rudd moment

Degene die in Nederland dit merk breder op de kaart zet is Riley van Eijkelenborg van Craft Spirits Company. Volgens hem verdient Berry Bros & Rudd een podium. In een exclusief interview met Whisky Monkeys vertelde hij hoe hij een indrukwekkend moment beleefde tijdens WTF, toen er een paar mannen op zijn stand afkwamen om whisky te proeven. ‘Dus ik zei: wat mag het kosten? Eén van die mannen antwoordde rond de 60 a 70 euro. Toen zei ik: “Ik weet niet of ik dan alvast een fles moet neerzetten, want deze is 50.” Dat vind ik dan heel leuk, dat je een compliment krijgt dat de prijskwaliteit-verhouding gewoon goed is.’
Heb jij weleens een Berry Bros & Rudd whisky gedronken? Dit is wat we nog meer erover geschreven hebben.
Dit artikel is in samenwerking met Craft Spirits Company.

POPULAIR NIEUWS