Nieuwe Starward whisky brengt Small Batch Corio Cask

Nieuws
donderdag, 16 november 2023 om 13:00
starward corio cask
Wil je eens een Australische whisky proberen? Dan ben je bij het merk Starward aan het juiste adres. Er is namelijk een nieuwe whisky op de markt gebracht, eentje die al in de prijzen is gevallen.
Het gaat om de Small Batch Corio Cask, waarvan slechts 887 flessen zijn uitgebracht. Een gelimiteerd whisky dus. De single malt whisky heeft gerijpt op vaten van de Corio Distillery. Deze distilleerderij sloot zijn deuren in 1989 en liet volgens het officiële persbericht een ‘gedenkwaardige reputatie achter en baande een pad voor de Australische whisky-industrie.’
Doordat de distilleerderij toen de deuren sloot, is het dus moeilijk om aan vaten van deze distilleerderij te komen. Dat is gelukt en dat heeft geresulteerd in een drank met tonen van abrikozen, toffee en geroosterde noten.

Wat zijn de tasting notes van de Starward Small Batch Corio Cask?

Voor wie tot in detail wil weten hoe de whisky smaakt. Dit zijn de tasting notes:
Neus: ‘Gedroogde abrikoos, rozijnen en marsepein.’
Smaak: ’Gestoofd rood fruit, toffee en geroosterde noten.’
Afdronk: ‘Vol en stroperig dat leidt naar een lange finish.’

Whisky heeft dit jaar al goud gewonnen

De Australische whisky is dus al in de prijzen gewonnen. De godendrank won goud tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023. Op het moment van schrijven zijn er nog 547 flessen (van de 887) te koop. De verkoopprijs is Australische 179 dollar. Omgerekend naar euro’s kost zo’n fles iets meer dan 106 euro. De drank heeft een alcoholpercentage van 55 procent.

Te koop in Nederland?

Kan de whisky in Nederland besteld worden? Het ziet er overigens niet naar uit dat de drank rechtstreeks door Nederlanders via de webshop van Starward besteld kan worden. Het wachten is tot een importeur er wellicht een paar op de kop tikt voor de Nederlandse liefhebbers.
Mocht iemand dit spotten, laat het ons vooral weten. Want dan updaten we dit bericht!
Starward heeft onlangs nog de looks van het kernassortiment aangepast. Hoe die eruit zien lees je in dit bericht over deze flessen.
Foto: Starward