Nieuwe versie van Whisky Almanak is onderweg

Nieuws
donderdag, 22 augustus 2024 om 12:00
lezen
Hans Offringa heeft al tientallen whiskyboeken op zijn naam staan, veelal samen met zijn vrouw Becky Offringa. In oktober is het tijd voor een herziene versie van Whisky Almanak.
Een almanak is een jaarlijkse publicatie met terugkerende informatie van een bepaald iets, in dit geval whisky. Het boek draagt immers de titel Whisky Almanak. Aan de omschrijving op bol is te zien dat het boek al meer dan 20 jaar bestaat en dat in oktober de edtie voor de achtste keer een nieuwe versie krijgt die helemaal up to date is.

Wat staat er in Whisky Almanak?

In het boek, dat uit 360 pagina’s bestaat, staan meer dan 300 proefnotities van whisky’s en whiskeys voorzien van kleurenfoto’s van diverse flessen. Ook is er ruimte vrijgelaten om zelf proefnotites in te vullen.
Er valt immers te twisten over smaak. Het product whisky mag weliswaar wetenschappelijk tot stand zijn gekomen, dat geldt niet voor de beoordeling van de smaak.
De proefnotites in het boek zijn tot stand gekomen door Hans en Becky Offringa in samenwerking met diverse importeurs en producten uit binnen- en buitenland.

Wie is Hans Offringa?

Over de auteurs in kwestie schrijft bol het volgende:
'Zij zijn beiden door de Schotse whiskyindustrie onderscheiden met de titel Keeper of the Quaich. Daarnaast is Hans Honorary Ambassador van de Scotch Malt Whisky Society en voor zijn werk met bourbon in de VS benoemd tot Kentucky Colonel. Hij is de enige Nederlander die is opgenomen in de International Whisky Hall of Fame.'

Waar is het boek te koop?

Het boek staat in de spotlight op bol.com. Whisky Almanak verschijnt op 25 oktober en kan voor 17,50 al in de pre-order gezet worden. Houd er rekening mee dat bol enkel gratis verzendt bij bedragen boven de 20 euro. Tip van ons: een e-book van 2,50 euro doet wonderen.
Lees hier wat we nog meer geschreven hebben over whiskyboeken.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS