Vapour introduceert nieuwe technieken voor management van whiskyvaten en stoken

Nieuws
donderdag, 22 augustus 2024 om 15:00
zuidam distillers casks
In Schotland heeft de technische startup Vapour een nieuwe manier voor het beheren van dranken zoals whisky geïntroduceerd. Het Vapour systeem is een geheel cloudgebaseerde oplossing, waarbij het stoken bijna van A tot Z beheerd kan worden.
In een persbericht (via Whisky Experts) onthulde Vapour de innovatieve 'digital first- oplossing' voor het beheren van productie- en rijpingsprocessen. Het systeem biedt real time waardevolle inzichten in alle aspecten van het maken van gedistilleerde drank, zoals whisky, en vatmanagement.

Aanvulling op traditionele methoden

Vapour vertelt dat de cloudoplossing niet de vervanger is van de traditionele methoden voor productie en rijping, maar een aanvulling erop. Het systeem moet ervoor zorgen dat het proces van het stoken transparanter wordt en dat alles makkelijker te volgen is.
Daarmee wil Vapour de manier veranderen waarop distilleerderijen en vatenbeheerders over de hele wereld hun productie- en rijpingsprocessen beheren.
Het platform is opgezet door Stephen Hamilton, een tech expert uit Elgin. Hij heeft de handen ineen geslagen met verschillende experts uit de drank-industrie om het systeem zo intuïtief mogelijk in elkaar te zetten.

Wat is Vapour?

Hamilton vertelt dat Vapour bewust ontwikkeld is zoals dat nu het geval is. Het systeem is niet ontwikkeld om processen te veranderen, maar juist om ze te verduidelijken en inzichtelijk te maken via een digitale weg die overal toegankelijk is: de cloud.
'Een belangrijk aspect van onze filosofie is dat we je niet vragen om iets anders te doen dan je vandaag doet - het is zo simpel als het vastleggen van je bestaande activiteiten in Vapour.'
De oprichter van Vapour vertelt verder dat het niet alleen een digitaal dossier is. Het is een digitalisering van de activiteiten in de distilleerderijen. Deze krijgen vervolgens elk een plekje in het proces dat in Vapour vastgelegd wordt. Daarna kan het productieproces eenvoudig bewaakt en waar nodig geoptimaliseerd worden.
Bovendien is het hele proces door Vapour eenvoudig te traceren van het oogsten van de ingrediënten tot het versturen van de flessen.

Klanten over de hele wereld

Vapour is pas een paar jaar oud, maar heeft inmiddels klanten over de hele wereld. Distilleerderijen zoals Lochlea Distillery, Duncan Taylor en Brewdog Distilling maken al gebruik van het systeem en ook Scotch Whisky Investments is een klant van Vapour.
Al deze klanten worden vanuit de thuisbasis van Vapour (in Schotland) bediend. Wat betreft de prijzen van Vapour is het helemaal afhankelijk van wat een distilleerderij wil. Het bedrijf werkt met modules die uiteindelijk tot een maandelijkse prijs komen. Daarbij speelt volume een grote rol. Meer informatie over de oplossing is te vinden op de website van het bedrijf.
Uitzonderlijke whisky's Image
Uitzonderlijke whisky's
EUR24.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS